Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důvěřivé ženy z Hradecka naletěly falešným vojákům, přišly o 1,4 milionu

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
7. ledna 2019
17:47

Neznámý podvodník či podvodníci připravili prostřednictvím sociálních sítí v posledních měsících tři ženy z Hradecka dohromady o 1,4 milionu korun. Podvodníci vystupovali jako vojáci či námořníci v cizině. Ženy jim posílaly peníze například na letenku či na zaplacení fiktivních poplatků.

Když se muži po získání peněz odmlčeli, obrátily se podvedené ženy na policii. Podvodníkům hrozí několikaletá vězení. ČTK to dnes řekla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová. Policie varovala před tím, aby lidé neznámým lidem posílali peníze.

Zatím v posledním případě se na policii minulý týden obrátila třiašedesátiletá žena. Uvedla, že se loni v únoru na sociální síti seznámila s námořníkem plujícím do Japonska. Muž e-mailem ženě napsal, že v Malajsii mají problémy s piráty a že si musí někam uložit svoje cenné věci včetně 250.000 eur.

Aby ženě mohl balíček s cennostmi poslat, potřeboval peníze na zaplacení různých poplatků. Žena mu na údajné poplatky a na letenku do Evropy poslala bezhotovostním převodem téměř 400.000 korun. Ženě se měl muž ozvat z Liverpoolu, což dosud neučinil.

Od poloviny loňského prosince policie řeší případ sedmašedesátileté ženy, kterou podvodník připravil téměř o milion korun. Muž tvrdil, že působí na mezinárodní misi v Tel Avivu, a po nějaké době se s ženou domluvil na setkání. Žena za něj postupně zaplatila poplatky za žádost o udělení mimořádné dovolené, za převod peněz, za legalizaci peněz, za nemocenskou, letenku, plat náhradníka.

Žena podvodníkovi poslala všechny své úspory a ještě se zadlužila. Ve třetím případě se žena po sociálních sítích seznámila s údajným vojákem speciálních pozemních sil americké armády. Muž ženě namluvil, že se potřebuje dostat ze základny v syrském Damašku za svou dcerou, které tragicky zemřela matka.

Sedmatřicetiletá žena mu poslala 1500 amerických dolarů (33.000 korun) na poplatek za povolení zvláštní dovolené. Na zaplacení letenky muž žádal dalších 3000 dolarů. Jelikož tolik žena neměla, chtěla zaslat jen 2000 dolarů. Platbu ale jako podezřelou banka zablokovala.

LadyAnn ( 7. ledna 2019 20:09 )

Zapomněla jsem na rekonstrukci chrupu, včetně implantátů a na pohřeb. To už by mně ty jejich peníze nestačily.

renataren ( 7. ledna 2019 19:24 )

Taky jsem si z *** psala s jedním vojákem v Afghánistánu... Děsně mě miloval, byla jsem jeho vysněná ... Pak potřeboval prachy na převoz svých peněz z Afghánistánu... Místo toho jsem mu poslala vysmateho smajlíka... Bylo jasné, že jde o podvod. Proboha proč by důstojník americké armády potřeboval peníze na zaslání svých peněz či cenností??????? To to těm blbkam nedojde, že je to hovadina a podvod??? Všechny, které takto přijdou o peníze si to zaslouží... Sorry jako

LadyAnn ( 7. ledna 2019 18:52 )

Neuvěřitelné. "Chudým důchodkyním" se splašily hormony a zachtělo se jim námořníka/vojáka. To nevymyslíš. Takové sumy posílat neznámým týpkům, to je opravdu odvaz. Nenapadlo je užít si těch na stáří našetřených peněz jinak? Každý rok do lázní, permanentku do divadla a na koncerty,zrenovovat kuchyň, 2x ročně letět na luxusní dovolenou, koupit si novou postel, každý měsíc chodit na kosmetiku a ke kadeřníkovi, pořídit si nový šatník a luxusní boty,zaplatit si kurz cizího jazyka(třeba čínštiny), něco dát na charitu,koupit si nové kvalitní kolo, permanentku do bazénu atd.Já bych věděla, za co ty jejich peníze utratit a zpříjemnit si poslední etapu života. Ani bych to všechno nestihla utratit. Blbé báby bez fantazie.

andorea ( 7. ledna 2019 18:02 )

Nepochopím. Prostě nepochopím. A to jsem taky měla období, kdy jsem byla delší dobu sama. Ale tohle...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání