Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokující foto! Rozzuřený hroch napadl rybáře: Tlamou ho drtil deset minut!

8. ledna 2019
05:15

Fotograf Frederico Genovese (47) měl minulý měsíc "štěstí" na brutální podívanou. Když cestoval poblíž jezera Naivasha, na vlastní oči spatřil zápas téměř na život a na smrt. Na jednoho mladého rybáře totiž zaútočil ne zrovna dobře naložený hroch. Jejich souboj byl dechberoucí...

Okolí jezera Naivasha v Keni je domovem pro téměř 2000 těchto gigantických zvířat. Vypadají mírumilovně, ale nenechte se zmást, když jde o jejich mladé, umí se během vteřiny přeměnit ve smrtící obry.

Fotograf zahlédl rybáře Mathewa Wanjiuku, kterého náhle dvoutunový obr uchopil do čelistí a deset minut se jej snažil rozkousat a vláčet po zemi. Přihlížející naštěstí nezpanikařili a snažili se zvíře vyplašit bušením do kovových plátů. Po 10 minutách slavili úspěch! Zvíře se nakonec vyděsilo, nechalo pohozené a zkrvavené tělo rybáře být a odběhlo do bezpečí. 

Frederico, který byl celé té hrůze přítomen, se nechal slyšet, že nikdy neviděl nic tak děsuplného a šokujícího. Rybář naštěstí útok přežil a po dvou týdnech v nemocnici byl konečně propuštěn do domácího ošetřování. Mathew nejspíš děkuje bohu, protože když ho zvíře napadlo, myslel si, že je s ním amen. Měl štěstí, že přihlížející okamžitě zareagovali a hlukem se snažili zvíře vyděsit.

Udatný rybář utržil četná zranění, hroch mu poškodil žebra, prokousl ruce... Ale naštěstí žije. K jezeru se bude muset chtě nechtě zase vrátit. Musí totiž vydělávat peníze pro svou rodinu, a jedinou možností obživy pro něj tak nadále zůstává rybolov. Je však šťastný, protože se mu podařilo o vlásek uniknout jisté smrti. V Africe totiž hroši zabijí ročně kolem 500 lidí.

petrw ( 23. ledna 2019 13:57 )

mel stesti

slovan1954 ( 8. ledna 2019 08:11 )

pajato73 ( 8. ledna 2019 07:22 )

stesti mel dvakrat.... ze prezil to pokousani a hlavne ty bakterie, ktere se drzi zveri na zubech... otrava z toho je vetsinou pricinou umrti i kdyz clovek utok prezije...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání