Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Teroristé útočili v dovolenkovém ráji: Výbuch turistického autobusu v Egyptě nepřežili čtyři lidé!

Aktualizováno -
28. prosince 2018
22:00
Autor: yks - 
28. prosince 2018
18:30

Mrtví a zranění mají být podle informací Sky News Arabia v oblíbené turistické oblasti v egyptské Gíze. Podle aktuálních zpráv došlo k explozi turistického autobusu v oblasti Haram. Kromě turistů byli zraněni také řidič autobusu a průvodce. Ten později zemřel v nemocnici.

Podle informací televize Al-Arabíja došlo k útoku v blízkosti pyramid v Gíze, na Mariouteya Road, což je jedna z nejznámnějších a frekventovaných místních ulic. Podle ČTK jde o první útok cílený na turisty po téměř dvou letech.

Egyptské ministerstvo vnitra připustilo, že příčinou exploze byla výbušnina nastražená u silnice. „Improvizované výbušné zařízení bylo ukryto poblíž zdi a k výbuchu došlo okolo 6:15 místního času,“ doplnilo. Bezpečnostní složky oblast evakuovaly. Zranění byli převezeni do nemocnic.

Egyptské ministerstvo vnitra informovalo, že zemřeli dva turisté z Vietnamu a dvanáct dalších osob bylo zraněno. Podle aktuálních zpráv další dva lidé podlehli těžkým zraněním v nemocnicích. Je mezi nimi další turista a také místní průvodce. Kromě egyptského řidiče a delegáta cestovní kanceláře by všichni lidé zasažení výbuchem měli být vietnamské národnosti.

Podle vyjádření mluvčího českého Ministerstva zahraničních věcí Michala Bucháčka pro Blesk.cz, nemá ministerstvo informace o tom, že by mezi osobami zasaženými teroristickým útokem byli čeští občané. 

„Pokud by se situace změnila, budeme vás informovat,“ přislíbil mluvčí.Ten také později Blesku potvrdil, že také České velvyslanectví v Káhiře má informace o tom, že šlo o útok na vietnamské občany. 

 

 


ejnuleta ( 10. března 2019 10:50 )

Prosím o vyplnění dotazníku pro bakalářskou práci na téma Vliv terorismu na cestovní ruch v Egyptě. https://egypt-a-terorismus.vyplnto.cz/

bledulka ( 29. prosince 2018 09:04 )

Nikdy bych do arabských zemí nejela. Tam se s něčím takovým musí počítat. Stačí to, co provádějí v Evropě!

dietr ( 29. prosince 2018 00:32 )

Jestli si myslíte, že ministr zahraničí označí Egypt za nebezpečnou destinaci, tak jste vedle. Pokud budete sedět na pokoji s vypnutou klimatizací, nebudete nic jíst a pít jen moravskou slivovici, nic se vám nestane.

cznb ( 28. prosince 2018 22:38 )

Neštěstí? Spíš debilita jezdit mezi divochy.

Mirka Broukova ( 28. prosince 2018 21:07 )

Debilové smějete se lidskému neštěstí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání