Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

GIBS šetřil policistu kvůli facce: Vladimír se zastřelil a nechal po sobě dvě děti

GIBS šetřil policistu kvůli facce: Vladimír se zastřelil a nechal po sobě dvě děti
GIBS šetřil policistu kvůli facce: Vladimír se zastřelil a nechal po sobě dvě děti  (Autor: Facebook, archiv Blesku)
Autor: dce - 
18. prosince 2018
18:45

Sebevražda kriminalisty Vladimíra L. z Českých Budějovic otřásá Českem. Zkušený policista se měl zastřelit poté, co GIBS, který ho vyšetřuje za zfackování podezřelého při výslechu, rozšířila seznam trestných činů, z nichž ho viní. Veřejnost včetně mnohých policistů se bouří a mluví o vykonstruovaném obvinění. Bezpečnostní složky nyní uspořádali sbírku na pomoc pozůstalým - po Vladimírovi zbyla manželka a dvě děti.

Vladimír L. se zastřelil v úterý 11. prosince u sebe na chatě - podle Deníku prakticky bezprostředně po výslechu na GIBSu. Tam mu vyšetřovatelé sdělili, že mu rozšířili obvinění v případu, který řeší od září. Muž měl spolu se svým kolegou dát facku vyslýchanému recidivistovi Rodrigézovi a přinutit ho k doznání.

GIBS k obvinění přidal i vydírání a zneužití pravomoci úřední osoby. Vladimír údajně celou věc neunesl a při představě, že by byl od policie vyhozen si radši vzal život. Lidé obeznámení se situací ovšem tvrdí, že celé obvinění bylo vykonstruované - sám zfackovaný recidivista u soudu vypověděl, že s vyšetřujícími kriminalisty - tedy i s Vladimírem L. - nebyl problém. Sám nic nenahlásil - ozval se mu GIBS a až pak uvedl informace o donucování. Vladimír se k facce ale prý přiznal.

„Na Rodrigéze měl být podle GIBSu u nás činěn nátlak. On u soudu vypoví, že si nikdy na nic nestěžoval, nic nikdy neoznámil a něco řekl až na základě toho, že za ním chodil GIBS. Kdo tu tedy na koho vykonává ten nátlak? Jak je možné, že nás vyšetřují naši bývalí kolegové z našeho oddělení? Jak je možné, že GIBSu to dozorují stejní státní zástupci, kteří s námi do nedávné doby dlouhá léta spolupracovali?" rozčiluje se na sociálních sítích Vladimírův kolega.

„Jsme největší oddělení v Jihočeském kraji s nejlepšími výsledky. Na těch výsledcích se podílel i on. Zachránil lidský život, před soud přivedl nespočet pachatelů závažné trestné činnosti, mnoha lidem pomohl, byl stoprocentně spolehlivý," dodává. Vladimír byl spolu se svým kolegou v roce 2012 prezidentem oceněn za záchranu ženy, kterou už málem považovali za utonulou.

Zesnulý policista po sobě navíc nechal manželku a dvě děti. Kolegové z bezpečnostních složek se rozhodli uspořádat sbírku, aby jim alespoň trošku vypomohli. „Pojďme se opět semknout a pomozme manželce a dvěma dětem po našem kolegovi V. L. Uvedené je náš první krok a okamžitě konáme dále. Tohle nenecháme bez povšimnutí!!" napsali na Facebooku.

GIBS šetřil policistu kvůli facce: Vladimír se zastřelil a nechal po sobě dvě děti GIBS šetřil policistu kvůli facce: Vladimír se zastřelil a nechal po sobě dvě děti | Facebook, archiv Blesku

antismejd ( 19. prosince 2018 09:56 )

ten polda byl mimořádný labil.Takový lidi nemají u policie co pohledávat.Ten kdo nedokáže čelit takové prkotině,že nějakýmu čmoudovi dal facku a má z toho průser a zastřelí se tak je u policie skutečnou neřízenou střelou.

baronessa ( 18. prosince 2018 19:49 )

Je pěkné litovat pozůstalé a vybírat peníze. Jenže tím se problém neodstraní. Zločinci u nás mají větší práva než oběti a policisté musí bezmocně přihlížet, jak soudy vyměřují prapodivné tresty těm, co by až do smrti neměli vylézt na svobodu. To je pak těžké, vyslýchat gaunera, který si je vědomý své beztrestnosti a policistovi se vysmívá do očí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání