Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nová fakta o „smrťáku“ na D6: Šofér měl BMW, zákaz řízení a letní gumy: Spolujezdec nepřežil!

Aktualizováno -
14. prosince 2018
12:45
Autor: ČTK - 
14. prosince 2018
06:51

Závažná nehoda stála dnes v noci život jednoho člověka na Karlovarsku. Na dálnici D6 havaroval osobní automobil. Neštěstí se neobešlo bez obětí na životech. Řidič byl vážně zraněn. Spolujezdec nehodu nepřežil. 

Smrtelná dopravní nehoda uzavřela dálnici D6 za obcí Březová. „Ve směru z Karlových Varů na Sokolov dnes v noci havarovalo osobní auto. Jeden člověk při nehodě zemřel, další byl těžce zraněn,“ informovala policejní mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová. 

Týřová upřesnila při této nehodě vyhasl život spolujezdce. „Řidič ve věku 27 let a jeho o rok starší spolujezdec jeli v osobním vozidle značky BMW. Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a stavu vozovky, uvedl vozidlo do smyku a následně havaroval,“ vysvětlila mluvčí.

Řidiče s těžkými zraněními převezla záchranka do nemocnice. I když příčina nehody se zatím vyšetřuje, policisté již potvrdili, že vůz měl pouze letní gumy a muž navíc nedisponoval řidičským oprávněním. „Má platný zákaz řízení všech vozidel,“ potvrdila Týřová.

Týřová také sdělila ČTK, že nehoda si v noci vyžádala uzavření dálnice. Ta byla průjezdná až ráno. 

V kraji ráno klesly teploty místy až na sedm stupňů pod nulou, na některých místech proto hrozilo náledí. Podle serveru Dopravniinfo.cz byly ráno silnice většinou suché a sjízdné bez problémů.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání