Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie zveřejnila video drsné šikany: „Líbej mi nohy!“

Autor: ital - 
12. prosince 2018
12:55

Policie v Humenném řeší případ šikany na střední polytechnické škole. Dva dospívající chlapci ponižovali a tloukli slabšího hocha. Nakonec jej ještě přinutili, aby jednomu z nich líbal boty. Celý incident natočili kamarádi na video. Mladíka se nikdo nezastal.

Je tomu teprve nedávno, co se na sociálních sítích objevilo video, na němž skupina žáků střední technické školy natočila šikanu jejich mladšího spolužáka. Dva chlapci v adolescentním věku začali ponižovat menšího a slabšího hocha a dokonce jej tloukli pěstmi. Přestože se šikanovaný snažil staršímu agresorovi omluvit, ten si jej nevšímal. Potom jej přinutil, aby si klekl na zem a líbal mu boty.

Od 16. listopadu se případem začala zabývat policie a jeden ze šikanujících adolescentů byl pokárán ředitelem školy. Mluvčí zřizovatele školy pro Prešovský kraj Dáša Jeleňová sdělila: „Další důsledky přijme vedení školy až po ukončení policejního vyšetřování.“

„Humenská policie se případem intenzivně zabývá. Vzhledem k citlivosti případu však nebudeme poskytovat žádné další informace,“ řekla mluvčí policie Prešovského kraje Jana Migaľová. Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro zločin vydírání souběžně s trestným činem nebezpečného vyhrožování. Agresorovi s ohledem na jeho věk hrozí až tři roky vězení.

Rodiče chlapce, který se stal obětí šikany, pracují v zahraničí a stará se o něho babička. Šikana je dlouhodobým problémem téměř na všech školách. V dítěti může zanechat dlouhodobé následky a způsobit mu potíže se začleněním se do společnosti.

ivuska1 ( 12. prosince 2018 15:37 )

Tihle jedinci, kteri sikanuji druhe,jsou velice nebezpecni peo vsechny a meli by byt izolovani od ostatnich lidi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání