Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Studentku někdo zavraždil a stáhl z kůže. V případu nastal po 20 letech posun

Autor: ital - 
11. prosince 2018
20:15

V polském Krakově neznámý pachatel před dvaceti lety brutálně zavraždil studentku Katarínu a následně ji stáhl z kůže. Před rokem policie zatkla muže podezřelého ze spáchání hrůzného činu a vsadila jej do vazby, kterou mu soud letos prodloužil. V jeho domě totiž měla policie najít DNA mrtvé dívky v podobě zaschlé krve.

Policisté loni zatkli muže, který měl být podezřelý z toho, že před dvaceti lety zavraždil studentku Katarínu, jíž měl následně stáhnout z kůže. Od té doby je stále ve vazbě, kterou mu soud znovu prodloužil. „Aktuálně dostupné důkazní materiály ukazují na vysokou pravděpodobnost, že obviněný muž tento zločin skutečně spáchal,“ řekla soudkyně Beata Gorsczyk pro Novinky.sk.

Kůže, kterou vrah z dívky odřízl, se našla před dvaceti lety pod mostem vzdáleným zhruba kilometr od bydliště podezřelého. Podle informací, které pronikly na veřejnost, nalezli policisté během domovní prohlídky na vnější straně vany biologický materiál, který patřil Kataríně. Bývalý vyšetřovatel Dariusz Nowak pro Novinky.sk sdělil: „Stopy potvrzují, že by se mělo jednat o DNA zavražděné. Je proto možné, že kůži pral právě v této vaně.“

„Již před dvaceti lety jsme vystopovali skupinu desítek podezřelých, kteří mohli ohavný čin spáchat. Mezi nimi byl v současnosti obviněný Róbert,“ říká Nowak, který byl již tenkrát na místě činu mezi prvními.

Zadržený muž je však ve vazbě již rok a stále se odmítá k vraždě přiznat. Nejnovější informace už prokuratura nekomentuje. Advokát obviněného, Lukasz Chojniak, se k případu vyjadřuje slovy: „Soud opakovaně prodloužil vazbu z důvodu, že by mohlo dojít k ovlivňování svědků a manipulaci s důkazy. Chci ale poukázat na to, že u nás platí presumpce neviny a na mého klienta se má pohlížet jako na nevinného, dokud nedokážou opak.“

Policejní mluvčí Katazryna Cislo odmítla komentovat okolnosti zločinu. „K případu nemůžeme poskytnout žádné informace. Jsme vázáni zákazem prokuratury, která nařídila mlčenlivost,“ oznámila Cislo. Obviněnému hrozí až doživotní trest.

petr366 ( 12. prosince 2018 17:42 )

Něco tak ohavného snad nemůže spáchat lidská bytost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání