Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Výsledky vyšetřování přinutily policii jednat! Smrtící jízda Kočky ml. (†28) na D11

Aktualizováno -
11. prosince 2018
14:09
Autor: chal - 
11. prosince 2018
11:28

Policisté konečně zveřejnili nové informace z vyšetřování smrtelné nehody Jana Kočky mladšího (†28). Kočka koncem září brzy ráno najel do protisměru na dálnici D11 a po několika kilometrech, které ujel ve vysoké rychlosti, se čelně srazil s kamionem. Zemřel jak člen kolotočářského impéria, tak i řidič nákladního vozidla Miloslav (†28).

Státní zástupce i policie k tragickému případu dlouho mlčeli. Policisté nesměli výsledky toxikologie sdělit, i když je měli přes měsíc k dispozici. Čekalo se totiž na znalecký posudek z oboru dopravy, který měl napovědět, jestli nebyla příčinou nehody technická závada.

Všechny podklady k případu už jsou nejspíš pohromadě, protože ho nyní policisté překvalifikovali. Z původního přečinu usmrcení z nedbalosti je tak zločin obecného ohrožení, za který by viníkovi hrozil přísnější trest. „Změnu právní kvalifikace policie provedla na základě výpovědi svědků a znaleckého posudku z oboru dopravy,“ řekl Blesku státní zástupce Ludvík Lukáš, podle kterého je překvalifikování důležité kvůli prevenci.

„Máme velmi dobře zmapovaný jeho způsob jízdy a chování. Policie případ překvalifikovala na zločin obecného ohrožení, u kterého je trestní sazba osm až 15 let,“ dodal. Toxikologické výsledky Lukáš odmítl komentovat a odkázal na Krajské státní zastupitelství v Praze, které si případ převzalo.  

Video  Pohřeb Jana Kočky (†28): Kočár s rakví, průvod Prahou a emoce rodiny!  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Výsledky toxikologie každopádně stále nejsou veřejné. Není tak jasné, jestli Kočkovo nepochopitelné jednání nebylo zaviněno vlivem konzumace alkoholu nebo drog. Případ převzalo Krajské státní zastupitelství v Praze, kvůli smrti viníka bude však odložen.

K tragické nehodě došlo koncem září na D11 u Vrbové Lhoty. Jan Kočka mladší se před třetí hodinou ráno několik kilometrů řítil v protisměru, než se jeho terénní vůz čelně srazil s kamionem. Mladý řidič nákladního vozidla při nehodě také zemřel.

Ivo Nesvara ( 13. prosince 2018 17:34 )

Je to svinstvo co si dovoluji Kočkovi místo aby šlápli uši tak s ještě pozvou televizi aby ukázali ... Mystika aby se aspoň omluvili pani a určitě i dětem co zůstali bez otce jsem řidič s povolání dalo by se říci že to byl kolega a paní přeji pevné nervi aby šla proti těm světským hajzlum dal bych je k soudu atam jim co zato jemu líto co se stalo.Kockum peřejí jenom to nejhorší a mimo jim to přeji jsi to s svine.Ivo

Nezadat ( 12. prosince 2018 01:08 )

Od doby co jsou někteří haajzli úplatní.

Nezadat ( 12. prosince 2018 01:06 )

Kdyby byli lidé rozumní,tak se na kočkový atrakce vysssserou a bylo by konec lidského odpadu.

Nezadat ( 12. prosince 2018 01:04 )

Kdyby lidé byli trochu rozumní,tak se na kočkový atrakce vyssserou a bylo by po sviiinich.

gabreta ( 11. prosince 2018 19:22 )

Čekalo se totiž na znalecký posudek z oboru dopravy, který měl napovědět, jestli nebyla příčinou nehody technická závada. Od kdy, je jízda v protisměru technická závada, aby se k tomu měl vyjadřovat soudní znalec?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání