Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dobrovolní hasiči ze severu Čech rozesmáli internet: Havarované auto „dodělali“ bizarním odtahem

Autor: chal - 
5. prosince 2018
17:11

O horské vesnici Hora Svaté Kateřiny dosud většina z Čechů pravděpodobně nevěděla. Vše v sobotu změnili tamní dobrovolní hasiči, kteří zasahovali u nehody osobního automobilu. Video z jejich netradičního postupu při vyprošťování se šíří českým internetem a baví tisíce lidí.

Řidička modrého osobního automobilu v sobotu ráno nezvládla řízení na zledovatělé vozovce a skončila na střeše. Ona sama naštěstí vyvázla bez vážnějšího zranění, její auto ale bylo na odpis.

Zasahující dobrovolní hasiči tak asi řekli, že už je tedy všechno jedno a nebude vadit, když ho „dodělají“. Požárníci totiž havarovaný automobil pomocí hasičského vozu odtáhli tak, jak byl, tudíž na střeše.

Bizarnímu počínání amatérských kolegů se na Twitteru smál i mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. „Vyproštění auta v podání dobrovolných hasičů z Hory Svaté Kateřiny se asi do zlatého findu hasičského PR nezapíše,“ podivil se nad neortodoxními praktikami hasičů z chladného severu. „Za tohle musí hasiči zachránit minimálně pět koťátek,“ dodal s nadsázkou.

Starosta Hory Svaté Kateřiny Jindřich Zetek pobavené komentáře s nadsázkou rozhodně nevzal. Video s bizarním počínáním hasičů z oficiální facebookové stránky vesnice rychle stáhnul a místo toho zveřejnil dotčený příspěvek.

„Po přečtení příspěvků různých teoretiků a exhibicionistů k zásahu našich hasičů u dopravní nehody tento (příspěvek) mažeme. Dáme jim šanci vyjadřovat se k jinému oboru, v němž jsou také jistě profíci,“ napsal uražený starosta.

„Osobně jako starosta děkuji klukům za rychlý zásah, který nepochybně zamezil dalším škodám na majetku a zdraví našich spoluobčanů,“ uzavřel Jindřich Zetek.

Podle jednoho z uživatelů sociální sítě se hasiči uchýlili ke zvláštnímu odtahu, protože se báli, aby po otočení na kola z automobilu nezačal unikat benzin nebo nafta. Nedaleko místa nehody se totiž nachází potok, který na videu není vidět.

jasnovidec01 ( 5. prosince 2018 22:03 )

tvl... to jsou paka.... nechat je to celé zaplatit,je jedno ,že bylo havarované,ale takhle ho dodělat a ta blbá výmluva ta nesedí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání