Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ničivý požár zasáhl stáje Apolenka u Pardubic. Nacházelo se tam 40 koní. Zásobárna slámy skončila v troskách.

Aktualizováno -
26. listopadu 2018
09:20
Autor: yks - 
26. listopadu 2018
07:20

Několik jednotek likvidovalo od časného pondělního rána požár stájí v obci Spojil na Pardubicku. Podle dostupných informací se vzňala stodola. Vyplašení koně prorazili ohradu a utekli. S odchytem pomáhala městská policie.

Ve Spojile zasahovalo v pondělí od časných ranních hodin několik jednotek hasičů u požáru stájí, kde bylo ustájeno asi 40 koní. Hasiči koně vypustili, někteří si sami protrhli ohradu.

Plameny zasáhly celý objekt. Došlo ke zřícení střechy. O zásahu informovala nejpjrve Hasičská záchranná služba v Pardubicích.

Podle informací ČTK požár zasáhl stodolu v komplexu Apolenka, který se zaměřuje na hiporehabilitaci zejména pro lidi se zdravotním postižením.

 

Jednalo se o budovu o rozměrech 20x20m, ve které byla uskladněna sláma. Koně byly mimo ohrožení. Některé vypustili hasiči, jiní utekli sami.

„Pravděpodobně utekl jeden kůň, ale toto číslo nemůžeme přesně potvrdit. S odchytem hasičům pomáhají strážníci Městské policie Pardubice,“ informovali hasiči.

Podle informací ČTK zasahovaly na místě profesionální hasiči z Pardubic a Chrudimi a dobrovolné jednotky z Hostovic, Dašic, Sezemic a Spojila

„Zřítila se střecha stáje, kde byly desítky koní. Majitelka stáje nahlásila, že pár koní protrhlo ohradu a uteklo,“ řekla Horáková. 

„Koně i ostatní zvířata jsou v pořádku a budou se moci vrátit do svých stájí,“ uvedla podle serveru iDnes.cz po osmé hodině farma na svém facebookovém profilu.

mak ( 26. listopadu 2018 08:06 )

Zaměstnávejte prosím lidi, co píšou trubek!!! "Hasiči koně vypustili, někteří si sami protrhly ohradu." 🙄👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání