Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Věřte nevěřte, je opravdu dospělý,“ říká policie o řidiči s vizáží školáka. Potvrzení identity přišlo až z Ukrajiny

Poprask ve Zdibech: Dítě za volantem byl ve skutečnosti nemocný 22letý Ukrajinec
Poprask ve Zdibech: Dítě za volantem byl ve skutečnosti nemocný 22letý Ukrajinec  (Autor: Obecní policie Zdiby)
Autor: yks, dce - 
22. listopadu 2018
23:21

Celkem dost práce dal policistům údajný nezletilý šofér, kterého opakovaně zahlédli za volantem obyvatelé středočeské vesnice Zdiby. Když tvrdil mužům zákona, že je mu ve skutečnosti 22 let, mnozí ho považovali za podvodníka. Jenže muži zákona si dali tu práci a vypátrali, že muž nelže. Ba co víc, podle reportérů TV Nova stále věří, že vyroste!

Případ začal v době, kdy Obecní policie Zdiby obdržela několik znepokojených telefonátů ohledně dítěte, které se po obci projíždí za volantem osobního vozu. Video s dětským řidičem jim předali i žáci místní školy.

Za pomoci obecního kamerového dohlížecího systému byl zadokumentován pravidelný dennodenní pohyb vozidla, které řídilo ‚dítě‘. Strážníci následně ‚dítě‘ zajistili a odvedli na Úřadovnu OP Zdiby,“ uvedl tehdy člen obecní policie Luděk Wachtl.

Když jim „chlapec“ předložil své doklady, nestačili se divit. „Z předloženého pasu, řidičského oprávnění a lékařského osvědčení bylo zjištěno, že se jedná o občana Ukrajiny, ve věku 22 let,“ vysvětlil Wachtl. S tím se ale policisté nespokojili.

Podle informací zveřejněných TV NOVA se o muže začala zajíma cizinecká policie a identitu drobného řidiče si ověřila přímo na Ukrajině. „Zjistilo se, že skutečně na Ukrajině tato osoba je totožná s tou osobou, která byla kontrolovaná. Rok narození 1996,“ potvrdil redaktorům vedoucí středočeské cizinecké policie Radek Maňas.

Podle serveru tn.cz Dmytro prohlašuje, že za jeho vzezření může cukrovka, na kterou mu lékaři v jeho domovině podali špatné léky. Do Česka prý přijel za kamarády a, jak dodává TN,cz, údajně doufá, že ještě někdy vyroste.

 

amaliana ( 22. listopadu 2018 23:56 )

a má být? Když jsem před 30ti lety na doskotéte v Sokolově potkala kluka terý měl stěží 5 let, myslela jsem si že snad příslušník VB zapomněl zavolat rodiče při kontrole, chlapec měl i dětský hlásek a na první pohlad opravdu víc let neměl. Pak předložil občanku a všem spadla brada, bylo mu už tehdy 19 a holt byl nemocný, od té doby jsme byli kamarádi. Sice mi před cca 15ti lety někam zmizel, ale co vím, vystudoval pravděpodobně sociologii a pracoval nějaký čas pro stát, po revoluci se mu snažili drobet povytáhnout tělo a kde je mu dnes konec to nevím..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání