Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tragická nehoda na Písecku: Čtyři mrtví po srážce osobního vozu a kamionu

Autor: ČTK - 
8. listopadu 2018
16:34

Silnice I/4 je neprůjezdná po srážce osobního a nákladního automobilu u Drhovle na Písecku. Tragickou autonehodu zaplatili životy 4 lidé. Příčina neštěstí se vyšetřuje.

U Drhovle na Písecku se ve čtvrtek srazily dva vozy, nákladní a osobní. Na následky zranění na místě zahynuli čtyři lidé. ČTK to řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. Nehoda se stala na silnici I/4, která je v místě nehody neprůjezdná.

K nehodě došlo podle ČTK krátce po 15:00 nedaleko křižovatky se silnicí I/20. Příčiny tragické havárie vyšetřuje policie. 

„Po příjezdu záchranářů byli v osobním voze dvě ženy a muž bez známek života. Další ženu s mnohačetnými zraněními se podařilo vyprostit, ale během pár okamžiků se její stav zhoršil a přes veškerou pomoc také ona zemřela,“ uvedla Kafková. Dodala, že nikdo další nebyl při nehodě zraněn.

Podle předběžných informací od policie šedesátiletý řidič nákladního vozu, který jel od Strakonic směrem na Prahu, patrně nedal při odbočování přednost protijedoucímu automobilu Škoda Octavia, v němž cestovali čtyři lidé a boční střet nepřežili.

Letos jde již o třetí tragickou autonehodu, která si vyžádala 4 lidské životy. K první došlo 16. července 2018. Při střetu osobního a nákladního auta u Bohuňovic na Olomoucku zemřeli tři lidé, z toho jedno dítě. Další dítě podlehlo zraněním později v nemocnici. O měsíc později, 18. srpna 2018 zemřeli čtyři lidé při nehodě mezi Vodňany a Protivínem, když čtyřiatřicetiletý řidič dodávky přejel do protisměru a čelně se srazil s osobním autem, ve kterém cestovali čtyři lidé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání