Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za sledování sebevraždy Andrejky (†15) vězení! Školačka se zabila kvůli sexu s Pavlem (30)

Autor: J. Doležal, Lucie Cigániková - 
22. října 2018
05:51

V jedenácti letech měla sex s dospělým mužem, čtyři roky dusila hrozné  tajemství v sobě a pak se zabila! Andrejka (†15) z Nymburska vysílala svoji smrt v přímém přenosu na internetu. Tomu, kdo se jen díval a nepřivolal odbornou pomoc, hrozí vězení.

Letos v srpnu se Andrejka oběsila a sebevraždu sdílela přes internet, možná i v nějaké skryté naději, že nakonec někdo v poslední chvíli zasáhne. Pomoc přišla, ale bylo už pozdě. Záchranáři převezli dívku ve vážném stavu do nemocnice, kde později zemřela. Podle psychologů není podobný případ ojedinělý. Někteří mladí lidé prý mají potřebu zveřejňovat vše, co prožívají, včetně toho nejintimnějšího, na internetu. Neuvědomují si však rizika.

Trestná pasivita

Zda pomoc zalarmoval někdo, kdo se díval, není jasné, policisté podrobnosti vzhledem k věku zemřelé dívky tají. Kdo se ovšem jen díval, aniž by něco podnikl pro její záchranu, porušil zákon. „Jestliže někdo podobný čin na internetu sleduje, je to věc hrubě porušující etiku a nevylučuji ani trestní jednání ve smyslu neposkytnutí pomoci, byť by měl jen zavolat záchranku či policii,“ řekl Blesku renomovaný advokát Jan Černý. Trestní sazba je pak až dva roky.

Tři roky vězení

„Kdyby se ovšem našel nějaký cynik, a pokud je to elektronicky možné, ji k činu nějakým způsobem ještě nabádal, potom se takové jednání dostává do trestněprávní roviny a jsem přesvědčen, že by mohl být stíhán za napomáhání k sebevraždě,“ doplnil právník. Takovému člověku by hrozily až tři roky vězení.

Přiznal se

Pavel K. (30) je obžalován z pohlavního zneužívání. Za sex s Andrejkou, které v té době bylo pouhých jedenáct let, mu hrozí až osm roků vězení. Ve středu stanul před soudem a to, co se mezi ním a školačkou stalo, přiznal.

VIDEO: Dívka (16) z Nymburska vysílala sebevraždu živě po internetu.

5nastolevceskych ( 22. října 2018 15:11 )

Minule se psalo, že to ukončila ona. Ať tak nebo tak, z nešťastné "lásky" (tak to asi brala ona) se nesebevraždí až po 4 letech.

5nastolevceskych ( 22. října 2018 10:44 )

Ale po 4 letech to muselo být již převrstveno mnoha jinými zážitky, a hlubokými, přeci víme, jak děti dokáží být kruté.

jana999 ( 22. října 2018 08:44 )

kdo ví jak to bylo, nikomu se nesvěřila, taky to mohl ukončit on, když zjistil, kolik jí je a holka to těžce nesla. V tomhle věku jsou holky dost urputné a tímhle se mu mohla chtít pomstít.

5nastolevceskych ( 22. října 2018 07:46 )

Zase prolhaný titulek. Holka vztah s tím prasákem sama ukončila (viz předchozí článek) a po 4 letech se bude věšet a vysílat to na net? O prasáka se jistě dostatečně postará naše feminizované soudnictví, ale její sebevraždu na to svádět? Asi chtějí odvrátit pozornost od jiných problémů, již minule proniklo, že měla nepřátelský vztah se sestrou a kdovíjak to bylo se spolužačkami. A teď se snaží zastrašovat okolí, které by o tom mohlo podat svědectví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání