Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Recidivistka čtyři děsivé minuty bodala a řezala kamarádku: Dostala doživotí

Lisa Savage ve vlaku brutálně zaútočila na svoji kamarádku
Lisa Savage ve vlaku brutálně zaútočila na svoji kamarádku  (Autor: British Transport Police)
Autor: chal - 
19. října 2018
15:28

Velšský soud poslal na doživotí do vězení útočnici, která ve vlaku brutálně zaútočila nožem na svou přítelkyni. Lisa Savage (42) vytáhla z batohu nůž a dlouhé čtyři minuty svou kamarádku bodala a řezala do obličeje a krku, než ji nechala těžce zraněnou ležet na zemi. Sarah Hayton měla probodnutá i oční víčka, přesto brutální útok přežila. K incidentu došlo letos v dubnu.

Ženy cestovaly z anglického Birminghamu do Walesu za matkou Lisy Savage. Cestou se však nepohodly a spor vyústil v těžké zranění Sary Hayton. Její přítelkyně na ni čtyři minuty útočila nožem.

Jakmile ostraha vlaku viděla zraněnou ženu ležící v kaluži krve, okamžitě zavolala policii a zastavila vlak. Toho využila útočnice, násilím otevřela dveře a začala z místa utíkat pryč. Nutno říct, že zrovna nenápadná nebyla, pokrývaly ji totiž krvavé stopy.

Strážcům zákona tak neutíkala dlouho, policisté ji zadrželi v nedalekém parku. Savage jim řekla: „Já to fakt udělala, co? Ku*evsky úžasný! Bláznivá vražedkyně!“

Anglická média píší, že útočnici dlouhodobě zajímaly příběhy masových vrahů a často se prý koukala na televizní pořady zabývající se touto tematikou. V mládí údajně navíc byla svědkem opakovaného násilí vůči své matce, což ji nevyhnutelně poznamenalo.

Lisa Savage se se Sarou Hayton znala zhruba 20 let, ale až nedávno se staly skutečnými přítelkyněmi. Bydlely spolu v hostelu v anglickém Birminghamu. Odtud se právě vydaly vlakem do Walesu za matkou Lisy Savage. Lisa měla prý s matkou komplikovaný vztah a pravděpodobně za ní jela, aby ji zabila.

To ale své přítelkyni neřekla, namísto toho jí napovídala, že k matce jede, aby si s ní vše vyříkala. Cestou se ženy opily a zfetovaly. K útoku došlo bezprostředně poté, co Hayton řekla Savage, že už dál jet nechce.

Následovala velice agresivní reakce. Savage nejdřív Hayton nazvala »špínou« a pak ji udeřila do obličeje. Následně agresorka rozpoutala krvavá jatka. Savage vytáhla kuchyňský nůž, který ukradla v hostelu v Birminghamu a zaútočila.

Oběť při tom utrpěla značné trauma. Jak fyzické, tak psychické. Útok se jí neustále vrací, prý jako kdyby na sobě nůž vždy znovu ucítila.

Savage má bohatý trestní rejstřík. Zadržena byla celkem 67krát, 15krát kvůli násilným činům. V roce 2000 ji soud odsoudil za pořezání přítele. Za útok ve vlaku dostala doživotí. Ve vězení zůstane minimálně osm let, teprve pak může zažádat o předčasné propuštění.

Monikay ( 19. října 2018 15:37 )

do klece s ní!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání