Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milionová jízda opilce v Liberci: Při policejní honičce zbořil Bentley

Milionová vyjížďka opilého řidiče v Liberci: Při policejní honičce zbořil luxusní Bentley.
Milionová vyjížďka opilého řidiče v Liberci: Při policejní honičce zbořil luxusní Bentley.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
16. října 2018
13:52

Večerní popíjení vyšlo pěkně draho řidiče z Liberce. Za volant svého luxusního Bentley usedl opilý a navíc se rozhodl, že je dobrý nápad ujíždět policejní hlídce. Honičku ukončila trafostanice, která se sebevědomému řidiči náhle postavila do cesty. Krevní testy a hladina alkoholu určí, jak přísný trest ho čeká. Zatím si na zničeném autě „vydělal“ pořádných pár milionů.

Liberečtí policisté v noci ze středy na čtvrtek minulý týden měli v plánu jen hlídat plynulost dopravy, skončili ale pronásledováním luxusního vozu a jeho opilého řidiče. Při hlídkování ve městě totiž nápadné auto párkrát potkali, a tak se rozhodli zjistit, jestli za volantem nesedí někdo opilý.

Když si řidič drahého vozu všiml, že má v patách policejní hlídku, velmi zvýšil rychlost jízdy a začal před policisty ujíždět. Řidič pronásledovaného vozidla pokračoval v jízdě vysokou rychlostí a nedbal světelných ani zvukových výstražných signálů policejního vozidla k zastavení. Jeho jízda však skončila záhy, kdy nezvládl odbočení vpravo do ulice Nádvorní a čelně narazil do trafostanice,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Z auta při příjezdu policistů na místo nehody vystoupil řidič i spolujezdkyně, oba bez zranění. Z dechu řidiče policisté cítili alkohol, podrobili jej orientační dechové zkoušce, z jejíhož výsledku bylo zřejmé, proč 40letý řidič před policejní hlídkou tak uháněl. Dechová zkouška byla pozitivní s naměřenou hodnotou téměř jedno promile," doplnila mluvčí.

Škoda na bouraném Bentley je pět milionů korun. Jaký trest čeká opilého řidiče, je zatím otázkou. V případě, že krevní testy ukážou, že měl v těle pod jedno promile alkoholu, hrozí mu šest až 12 měsíců bez řidičáku, odebrání sedmi bodů a až 20tisícová pokuta.

V případě, že hodnoty budou vyšší než jedno promile, čeká ho tvrdší trest. „Jednalo by se již o přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, kde hrozí za dopravní nehodu způsobenou pod vlivem alkoholu trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři roky,“ dodala Šrýtrová.

offline ( 16. října 2018 18:02 )

Nebylo by lepší ten zákaz zrušit, aby ze sebe policisté nemuseli dělat idioty, když ho dají po osmnácté tomu samému řidiči a ten samý den ho chytí znovu v autě?

offline ( 16. října 2018 17:59 )

Dalo by se zjistit, jestli je v Česku alespoň jeden jediný člověk, který opravdu dodržel zákaz řízení? A dokonce hned ten první?

offline ( 16. října 2018 17:55 )

5 milionů za blatník? To snad ne. Trochu se vyspí a zítra si koupí nové a jezdí dál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání