Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vojáka Jardu (†22) srazil řidič a ujel: Kamarádi se bouří!

Autor: chal - 
11. října 2018
14:58

Smrtí skončila nedělní srážka auta s chodcem u Postoloprt. Možná mohl voják Jarda přežít, jenže řidič z místa nehody ujel. Policie o pomoc s pátráním po řidič požádala i veřejnost. Na policii se sám přihlásil řidič, který místem projížděl. Jestli jde skutečně o viníka nehody, určí zkoumání znalců z oboru dopravy.

Dvaadvacetiletý Jarda šel v neděli kolem jedné v noci po silnici 607 směrem na Postoloprty, když ho srazil neznámý řidič. Mladík utrpěl těžká zranění, kterým posléze podlehl, přesto řidič zraněnému chodci neposkytl první pomoc a z místa nehody ujel.

Obětí nehody je profesionální voják Jaroslav P. (†22) ze Seménkovic u Postoloprt. Jaroslav byl mezi svými přáteli a známými velice oblíbený, což dokládají jejich zdrcené komentáře na sociální síti.

„K sakru, takovej mladej a fajn kluk,“ napsala Štěpánka K. a doplnila příspěvek plačícím emotikonem. „Je to hrozný. Byl to super kluk,“ zalitovala ztráty mladého života Kristýna S., „ať je ti tam nahoře dobře.“

Další komentující nepříjemně překvapilo zjištění, že pokud policie Jaroslavovu smrt klasifikuje jako usmrcení z nedbalosti, hrozí viníkovi maximálně tři roky za mřížemi. „To je v pytli, v téhle zemi. Člověk dostane více let, když vykrade banku,“ podotkl Mirek H.

Uživatelce Andie Č. potenciální trest přišel příliš mírný. „Pochopila jsem to dobře? Jen tři roky za to, že srazil chodce a nepomohl? Hnus, co se teď děje,“ nesnažila se skrýt rozhořčení.

Ozvaly se však i smířlivější hlasy. Petr B. se pokusil vžít do role řidiče, který někoho srazí. „Ono jde chodce v noci vidět blbě. Pokud neměl reflexní prvky, tak ho řidič vůbec nemusel vidět. Následně přijde šok, že něco nebo někoho srazil… Nikdy nevíš, jak se ve stejné situaci zachováš,“ zamyslel se.

Policisté po řidiči začali pátrat, nicméně neměli žádná vodítka. Hned v pondělí se jim přihlásil muž, který v dané době kolem místa nehody projížděl. Zatím se však neví, jestli jde skutečně o viníka.

Video: Nehoda u obce Postoloprty

Video  Nehoda u obce Postoloprty.  - Aktu
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání