Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Matka zabila Adama (†4) sekerou: Byla nemocná. Chorobně se bála zlodějů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: msj - 
10. října 2018
10:42

V pondělí došlo v Bánovcích nad Bebravou k brutálnímu útoku matky (†45) na její dcery. Za zbraň si vybrala nůž a své dcery (8 a 14) jím poranila. Poté obrátila nástroj proti sobě a pokusila se o sebevraždu. Úspěšně, protože nakonec podlehla svým zraněním. Tato sobotní tragédie oživila vzpomínky místních na podobný případ, kdy matka sekerou zabila svého čtyřletého syna.

Matka tří dětí v obci Prusy, nedaleko od Bánovců nad Bebravou, před jedenácti lety zabila svého syna Adama (†4) sekerou a poté se pokusila o sebevraždu skokem z okna. K brutálnímu zločinu došlo kvůli chorobnému strachu ze zlodějů a vetřelců, kterým matka trpěla. Právě proto osudného dne sáhla po sekyře a tou svého syna zavraždila. Chtěla zabít i sebe, ale při skoku z okna si jen zlomila nohu.

Ženu tehdy policie obvinila z vraždy. Před zločinem, která šokovala celou vesnici, pracovala v okresním městě (Bánovce nad Bebravou). O práci ale údajně přišla a to podle místních změnilo vše.

Poté, co jí skončila pracovní smlouva, začala trpět migrénami a údajně nedokázala říct, co se kolem ní dělo. Den před hrůzným zločinem ji viděli sousedé, jak se potuluje po vesnici. „Byla jak nepříčetná. Křičela, že se k ní chtějí vloupat zloději. Volala i policisty. Sice tu byli dvakrát, ale nic podezřelého nenašli a místo opustili,“ řekl soused.

Během vyšetřování se potvrdilo, že žena byla dlouhodobě duševně nemocná. Svého synka začala považovat za vetřelce. V době manželovy nepřítomnosti ho ze strachu dvakrát udeřila do hlavy tupou stranou sekery. Následky byly fatální. Justici ovšem nezbylo, než dát od případu ruce pryč. Trestní stíhání bylo zastaveno kvůli nepříčetnosti pachatelky.

Žena strávila dlouhý čas v nemocnici, ale do vesnice se již vrátila. „Už je doma. Jeden čas roznášela letáky, aby si přivydělala. Je to slušná rodina, chodí do kostela. Nikdo ale neví, jak to po takové hrůzné tragédii vypadá u nich doma. Ani se na to nikdo neptá,“ uvedla pro Nový Čas ženina sousedka.

jasnovidec01 ( 10. října 2018 12:24 )

Matka tří dětí v obci Prusy, nedaleko od Bánovců nad Bebravou, před jedenácti lety zabila svého syna Adama (†4) sekerou a poté se pokusila o sebevraždu skokem z okna.!!!!opravdu ohromnej titulek,jen trochu starej ,tak jedenáct let !!!!Bleskáči jste Hnůj ...co jste nám tím chtěli říct K.O.K.O.T.I.?????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání