Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Slovenská pošťačka v Prostějově nedoručovala zásilky: Doma jich měla 8 pytlů, některé otevřela

Slovenská pošťačka v Prostějově nedoručovala zásilky: Doma jich měla 8 pytlů, některé otevřela.
Slovenská pošťačka v Prostějově nedoručovala zásilky: Doma jich měla 8 pytlů, některé otevřela.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
9. října 2018
11:09

Osm pytlů nedoručených zásilek zůstalo v jednom z prostějovských bytů po předchozí nájemníci, která pracovala jako doručovatelka. Objevil je po jejím vystěhování majitel bytu. Podle policie se mezi nimi našlo i 112 otevřených zásilek. Bývalou doručovatelku policie vypátrala na Slovensku. Žena je stíhána za porušení tajemství přepravovaných zpráv, za což jí hrozí až pět let vězení.

Zásilky byly objeveny loni v říjnu, policie o nich informovala až nyní. Našel je šestačtyřicetiletý majitel, který vešel do svého bytu v Brněnské ulici po vystěhování předchozích nájemníků.

„V bytě nalezl větší množství nedoručených listovních a reklamních zásilek a reklamních letáků. Protože věděl, že jeho předchozí nájemnice byla zaměstnancem společnosti poskytující doručovací služby, informoval o nálezu tuto firmu,“ uvedl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Firma se poté obrátila podle Kořínka na policii. „Všechny nedoručené zásilky posléze naplnily celkem osm pytlů,“ doplnil Kořínek. Mezi nedoručenými zásilkami bylo podle něj nalezeno i 112 kusů otevřených.

Policie podle Kořínka poté sedmačtyřicetiletou bývalou doručovatelku vypátrala na Slovensku, kde ji vyslechla slovenská policie. „Žena nedoručení jistého množství zásilek připustila, otevření některých z nich však popřela,“ dodal Kořínek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání