Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Honzovo (†19) tělo našli ubité v lese u Bitozevsi: Policisté viní dva mladé kickboxery

Autor: dce - 
1. října 2018
14:09

Obzvláště brutálním způsobem měli dva mladí kickboxeři zabít svého vrstevníka Honzu M. (†19) ze Žatecka. Jeho tělo našli v lese nedaleko Bitozevsi. Už prvotní ohledání potvrdilo, že mladému muži ke smrti někdo dopomohl. Policisté brzy dopadli dva mladíky, kteří ihned putovali do vazby. Nyní je policie z vraždy obvinila a případ předala státnímu zástupci.

Výjimečný trest hrozí dvěma mladíkům za vraždu devatenáctiletého Honzy z letošního ledna. „Oba čelí obvinění z vraždy a zbavení osobní svobody a jeden z nich pak ještě z vydírání,“ řekla iDnesu krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Oficiálně policie nesdělila, jak mladík zemřel. Mělo se ale jednat o vraždu  „provedenou zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem“. Podle našich informací Honzu dva obvinění ukopali a ubili k smrti. Má se jednat o dva kickboxery, kteří jsou mezi místními na Lounsku nechvalně známí.

Tělo našel náhodný kolemjdoucí ve čtvrtek 25. ledna v lese nedaleko polní cesty mezi Bitozevsí a její částí Tatinná. K vraždě mělo dojít víkend uplynulý před nálezem. Policisté po možných pachatelích ihned vyhlásili pátrání. Dopadli je po pouhých pár hodinách.

Honza byl vyučený mechanik a místní o něm mluvili jen pozitivně. „Byl to hodný kluk. Synovec s ním chodil do třídy. Opravoval nám auto. Vůbec si to neumím vysvětlit, netuším, proč se s nimi zapletl,“ řekl Blesku Michal Bledý.

Kriminalisté již dříve informovali, že motivem činu byly osobní spory a finanční pohledávky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání