Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelba na Benešovsku: Policie obvinila muže (61) z vraždy! Zbraň měl nelegálně

Autor: lm, ČTK - 
29. září 2018
14:50

Jeden mrtvý a druhý ve vážném stavu. To je tragická bilance páteční střelby v Jankovské Lhotě na Benešovsku. Policie v sobotu obvinila jednašedesátiletého muže, který byl zadržen jen několik hodin po činu, z vraždy a nedovoleného ozbrojování. Hrozí mu až výjimečný trest.

Obviněný podle policejní mluvčí Martiny Fejfarové pravděpodobně střílel z osobních důvodů. „Vyšetřovatel sdělil obvinění 61letému muži ze zločinu vraždy, a to dílem dokonaným i ve stadiu pokusu,“ řekla Fejfarová. Muž střílel nelegálně drženou zbraní.

Událost se stala v pátek odpoledne v Jankově na Benešovsku. Podezřelého policisté zadrželi o několik hodin později na Mělnicku. Policie podle Fejfarové na základě získaných informací od začátku věděla, v jakém vozidle se muž pohybuje. „Informace jsme předávali okamžitě policejním hlídkám, na základě aktivní činnosti hlídek potom proběhlo samotné zadržení," řekla Fejfarová.

Mrtvému muži má být kolem šedesáti let, vážně zraněný je čtyřicátník. Podle informací FTV Prima pachatel přijel do Jankovské Lhoty jako zájemce o koupi statku. Ve chvíli, kdy mluvil s majitelem, na místo přijeli dva muži, kterým podezřelý údajně dlužil peníze. Po rozepři měl pak na věřitele vytáhnout zbraň. Policie však k případu zatím žádné bližší informace neposkytla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání