Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec z Pardubicka znásilnil nezletilou dceru a dvě neteře: Půjde za mříže a bude se léčit

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
25. září 2018
15:34

Otřesný případ ukončil pardubický krajský soud. Otce (41), který znásilnil svou nezletilou dceru a dvě neteře, poslal za mříže. Kromě toho, že si má odpykat pětileté vězení, dostal také nařízenou ústavní léčbu.

Muž označil již v předchozím stání u soudu za spouštěcí signál svého chování rok 2011, kdy mu zemřeli oba rodiče. V jeho manželství to přestalo klapat intimně i romanticky.

Nevím, co mě to napadlo. Neklapalo nám to v rodině. Když přijdete domů a nedostanete ani pusu...,“ řekl otec podle webu iDnes.cz. Svoji sexuální frustraci si nejdřív vybíjel na neteřích.

Jeden večer jsem zajel za neteřemi, bylo to o prázdninách. Zajel jsem jí do kalhotek, dala nohy od sebe, myslel jsem, že ji to vzrušuje,“ vypověděl muž u soudu. Následující den se scénář opakoval s druhou neteří.

Portál uvedl, že během hry po muži nezletilá dívenka poskakovala, zatímco on dostal erekci a ukájel se. Nakonec svůj chtíč otec neovládl a zneužívat začal svou vlastní dceru.

Co se děje, vyšlo na povrch poté, co se dívenka začala u babičky počůrávat. Matka ji proto vzala k lékařce. „Při cestě k doktorce mi dcera sama řekla, že jí táta v noci sahal pod kalhotky,“ řekla matka.

I ona u soudu vypovídala. Podle lékařského posudku trpí muž pedofilií v heterosexuální podobě. „Kladu si to za vinu, lituji toho, ale nesouhlasím, že by se to stalo více jak jednou,“ vypověděl otec.

Soud ho nakonec poslal do vězení na pět let. Nařídil mu také ústavní sexuální léčbu. Musí se podrobit ústavnímu léčení. Svým obětem bude muset také zaplatit finanční odškodné.

Soud obžalovanému ukládá ochranné léčení sexuologické v ústavní formě a také povinnost nahradit nezletilé poškozené nemajetkovou újmu v penězích,“ řekla Iva Matušková z tiskového oddělení krajského soudu.

Prozradila také, že muž byl odsouzen za trestné činy spáchané jen na dvou nezletilých. „Vůči třetí nezletilé poškozené, neteři, bylo trestní stíhání zastaveno, neboť trestní stíhání je promlčeno,“ dodala. Není jasné, o jakou dívku jde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání