Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Noční můra ve vzduchu: Padák vletěl do elektrických drátů

Autor: ital - 
24. září 2018
20:44

Jednadvacetiletá dívka a její přítel utrpěli vážná poranění a četné zlomeniny, když jejich padák, na němž se nechali vléci za člunem, vletěl do drátů elektrického vedení.

Parascending (let na padáku vlečeném za člunem) je velmi oblíbenou aktivitou. Avšak pro mladou dvojici na ruské pláži se stal téměř osudným. Člun zajel příliš blízko ke břehu a padák se symbolem Batmana se dostal nad pláž, kde se zachytil elektrických drátů.

Jeden z přítomných v resortu Dzhubga zachytil na kameru, jak se dvojice snaží vymanit z drátů vysokého napětí. Muž řídící člun zatáhl za lano, aby je dostal pryč. Když dopadli tvrdě na zem, přihlížející se k nim seběhli, aby zraněným poskytli první pomoc. Oba byli převezeni do nemocnice v Tuapse.

Dívka utrpěla elektrický šok, silné odřeniny a její přítel mnohačetné zlomeniny. Muž, který nabízí projížďky na padáku za 52 liber (cca 1500 Kč) a říká si Alex Batman, se údajně krátce po nehodě z pláže vytratil. Policie po něm teď pátrá a zatím nepotvrdila, zda byl při řízení lodi pod vlivem alkoholu či drog.

Čtyřiačtyřicetiletý majitel lodi „Alex Batman“ nabídl dvojici možnost přeletět s padákem nad pláží ve výšce pobřežních budov. To však znamenalo, že nepoletí pouze nad hlavami lidí na pláži, nýbrž také nad nebezpečným elektrickým vedením. Příčinou nehody byla pravděpodobně rychlá změna směru větru.

Totožnost raněných ještě nebyla prokázána. Jednalo se o turisty z oblasti Oryol v centrálním Rusku. Případ si vzali na starost kriminalisté.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání