Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dvě divošky potřebovaly odvoz domů. Policie je však odvezla úplně jinam: Obě skončily v Jihlavě

Autor: yks - 
24. září 2018
07:40

Dvě silně opilé ženy zaměstnaly policisty obvodních oddělení v Pelhřimově a v Humpolci.  Obě měly v krvi přes tři promile alkoholu a muži zákona se pořádně zapotili, než jim mohli zajistit nocleh na jihlavské záchytce.

„Policisté z obvodního oddělení v Pelhřimově zasahovali v pátek 21. září kolem půl sedmé večer v restauračním zařízení v Pelhřimově,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková. Jak vyplývá z tiskové zprávy místní policie, na terase u restaurace seděla u stolu mezi ostatními hosty žena, která byla pod vlivem alkoholu, chovala se velmi hlučně a pokřikovala nesrozumitelná slova na obsluhu. 

Dali jí dýchnout a nestačili se divit

Podle mínění nejen přítomných mužů zákona žena svým jednáním budila veřejné pohoršení. Proto hlídka vyzvala ženu k prokázání totožnosti. „Bez udání důvodu to odmítla a neposkytla přiměřenou součinnost a následně neuposlechla opakovanou výzvu, aby zanechala svého jednání a opustila restauraci,“ vysvětlila Čírtková, proč museli policisté jednat. 

Policisté ženu zajistili a po provedení nezbytných procesních úkonů ji eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Dechová zkouška u ženy vykázala hodnotu 3,79 promile alkoholu v dechu.

Třiačtyřicetiletá žena opakovaně neuposlechla výzvu úřední osoby při výkonu její pravomoci a budila veřejné pohoršení, čímž se dopustila přestupku proti veřejnému pořádku. Za to jí ve správním řízení hrozí pokuta ve výši 10 000 korun. Nevyhne se ani zaplacení za nocleh.

Vstát nemohla a nebyla to nemoc

Druhý případ se odehrál v Humpolci. Podle Čírtkové byli policisté z obvodního oddělení v Humpolci vysláni v sobotu 22. září ve večerních hodinách do jedné z místních částí města Humpolce, kde ležela na zemi žena, která nebyla schopna vstát.

Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba. Posádka zdravotnické záchranné služby konstatovala, že žena nemá žádné zranění, na zemi leží vlivem silné opilosti, a není proto schopna chůze.

Šestačtyřicetiletá žena tak bezprostředně ohrožovala svůj život, a proto ji policisté zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě k vystřízlivění. Provedená dechová zkouška u ženy vykázala hodnotu 3,26 promile alkoholu v dechu. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání