Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dům na Prostějovsku vyletěl do povětří: Zemřel mladý hasič, po kterém zůstal syn (5)

Autor: shp, rys - 
22. září 2018
13:56

K nesmírné tragédii došlo v Mostkovicích na Prostějovsku. V rodinném domě tam vybuchl unikající plyn. Tragédie se neobešla bez obětí. Jeden člověk zemřel. Obětí je podle všeho mladý dobrovolný hasič. Neštěstí je o to smutnější, že po něm zůstal teprve pětiletý syn.

Došlo k výbuchu rodinného domu, jeho příčina je neznámá. Ze sutin byly vyproštěny dvě osoby, z nichž jedna byla mrtvá a druhá zraněná. Dva lidi byli ovezeni na ošetření. Na místo míří statik a kynolog,“ řekla Blesk.cz mluvčí hasičů olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Statik určí obyvatelnost ostatních budov v okolí, které výbuch také zasáhl. Kynolog prohledá sutiny, aby zjistil, zda se v nich nenachází někdo další. Na místě je k dispozici i psycholog, aby pomohl pozůstalým,“ dodala Hacziková. Podle všeho se však nikdo v sutinách již nenachází.

Jsme rádi, že není více obětí. Tlaková vlna byla silná. Za tím, že není více obětí, je nejspíš to, že k explozi došlo v době oběda,“ řekla jedna z místních obyvatelek Blesk.cz. Statik nyní zkoumá i další domy, aby se ujistil, že jim nehrozí nebezpečí.

Podle informací TV Prima zemřel v domě mladý dobrovolný hasič. Ten nejspíš usnul po noční směně. Štěstí v neštěstí měl mít jeho pětiletý syn, který nebyl v budově. Vyrůstat však bude muset bohužel bez tatínka...

 

 

krista2018 ( 23. září 2018 14:15 )

a diskuzi dávají jen pod články místního rozsahu. Co si opravdu zaslouží veřejnou kritiku, tam diskuze není, běžte Plesku do, no však víte kam

Pohybovenadany ( 23. září 2018 03:45 )

 Že by přípravy na Silvestra ?

deratizater ( 23. září 2018 03:36 )

mohl si třeba taky hrát s nějakou výbušninou kterou si přinesl domů.Nebo si ji chtěl vyrobit.Razance výbuchu tomu odpovídá

deratizater ( 23. září 2018 03:31 )

Na školeného hasiče to bylo dost nezodpovědné jednání .Pokud je možnost že třeba hrnec vykypí díky bílkovině v mase tak musím stát u plotny a včas regulovat plamen a nechat pokličku nadzviženou .Pokud však takto řešil třeba rodinné nezhody tak to je dost velká bezohlednost.

Pohybovenadany ( 23. září 2018 01:22 )

 Mě zajímá Vondráčková nebo Terezka v Pákistánu . Někomu blkli kamna .... no a co ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání