Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Policista Jakub zemřel ve službě, kolegové vyhlásili sbírku: Na účtě už je přes milion

Autor: dce - 
20. září 2018
13:55

Policista Jakub M. (†32) tragicky zahynul počátkem září po nehodě na služební motorce. Z neznámých příčin sjel ze silnice a narazil do stromu, jehož kmen přerazil svým tělem. Ani přes rychlý zásah lékařů nepřežil. Policisté proto uspořádali sbírku pro pozůstalé.

„Navečer 4. září 2018 došlo na Novojičínsku k tragické havárii motocyklu, který řídil policista. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že motocyklista vyjel mimo komunikaci, načež motocykl narazil do stromu. Při havárii utrpěl službukonající policista zranění, kterým podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Jakub M. tělem přerazil vedví strom u silnice. Proč k nehodě došlo, policie nadále vyšetřuje, alkohol byl při pitvě vyloučen.

Policie proto vyhlásila veřejnou sbírku. „Dovolujeme si Vás požádat o pomoc pro pozůstalé po tragicky zemřelém kolegovi pprap. Jakubovi M., který dne 4. 9. 2018 na místě podlehl zraněním utrpěným při dopravní nehodě na služebním motocyklu. Dvaatřicetiletý policista žil se svou družkou ve společné domácnosti v Bordovicích, k pozůstalým patří také bratr zesnulého a jeho rodiče," uvedl předseda Nezávislého odborového svazu Policie České republiky Miloš Štěpánek.

Na transparentním účtu je už víc jak milion korun, svaz ho ovšem používá i na další účely, peníze pro pozůstalé odliší vlastní variabilním symbolem. Pokud chcete i vy pomoci, číslo účtu najdete na stránkách NOS PČR.

lynx ( 20. září 2018 14:54 )

Příčina je zřejmá. Chlapec závodil sám se sebou. Mohl taky pronásledovat jezdce, který byl dovednější v řízení. Ten strom stál v tom místě sám, jako kůl v plotě. Vypadá to až nepravděpodobně. Nešťastná událost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání