Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Podvodník z Hradce Králové si nahrabal miliony: Policisté ho dopadli v Chorvatsku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
20. září 2018
12:03

Muž z Hradce Králové odsouzený a stíhaný za milionové podvody byl dopaden v Chorvatsku, kde se skrýval. Tamní policie jej v těchto dnech zadržela na ostrově Pag po upozornění hradeckých kolegů. Na muže byl soudem vydán mezinárodní zatykač.

Soud zmíněného jednačtyřicetiletého muže poslal na jaře roku 2016 za zpronevěru a podvod na tři roky za mříže. Hradecká policie po něm pak vyhlásila pátrání, protože nenastoupil do vězení. Trutnovská policie muže poté začala stíhat ještě za další zpronevěru a podvod se škodou 4,7 milionu korun a státní zástupce jej už také obžaloval.

„Pátrači zjistili, že by měl být na území Chorvatska," uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová. Chorvatské kolegy pak požádali o prověření zjištěných informací. „Ti zareagovali okamžitě. Hledaného muže zadrželi na jednom z chorvatských ostrovů, kde vystupoval pod cizí identitou," doplnila mluvčí.

Podle ní měli o muže zájem i chorvatští kriminalisté. Pátrali po něm v souvislosti s jeho dřívějším podnikáním v prodeji elektrokol, kterým v Chorvatsku také údajně způsobil několikamilionové škody. „Nyní je v chorvatské vazbě. O tom, jestli ho nejprve odsoudí v Chorvatsku, nebo vydají do České republiky, se zatím jedná," dodala mluvčí.

Od začátku roku hradečtí policejní pátrači přišli na Hradecku na celkem 222 lidí. Jednalo se o osoby pohřešované, nebo lidi, na které byl vydán zatykač.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání