Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejasná smrt fotbalisty Halenára (†35): Policie nevylučuje vraždu!

Autor: chal - 
20. září 2018
15:12

Na konci června v Bratislavě zemřel bývalý fotbalista Juraj Halenár (†35). Náhodní kolemjdoucí nalezli jeho tělo ve Vrakuňském lesoparku. Původně se mluvilo o sebevraždě, kterou měl Halenár spáchat kvůli finančním problémům, ale vyšetřovatelé podle všeho stále víc pracují s verzí, že fotbalistu někdo zavraždil.

Vyšetřování smrti trnavského rodáka se táhne už dva a půl měsíce a mnoho otázek zatím nezodpovědělo. Například není stále jasné, jestli k tragédii došlo bez cizího zavinění. Aloiz Halenár, otec zesnulého, sebevraždu vylučuje: „To by Juraj nikdy neudělal. Ještě dva dny před smrtí mi volal, ať něco navařím, protože přijde se synem Nicolasem na návštěvu.“

Jeho verzi podpořily informace slovenského serveru Šport24.sk. Na Halenárově těle byly prý zřetelné bodné rány, které by si sám nemohl udělat. Vyšetřování se tak pravděpodobně ubírá směrem, který zpočátku čekal málokdo.

K případu se v tiskové zprávě vyjádřil mluvčí bratislavské prokuratury Michal Šúrek: „Je potřeba počkat na vypracování znaleckých posudků z pitvy poškozeného. Také jsou naplánovány výslechy svědků. V případu nebyla obviněna žádná osoba.“ 

Juraj Halenár za svou kariéru vyhrál v dresu Slovanu Bratislava a Artmedie Petržalky pětkrát slovenskou ligu a čtyřikrát slovenský fotbalový pohár. Zahraniční angažmá si vyzkoušel v maďarském týmu Nyíregyháza Spartacus a krátce si zahrál i českou nejvyšší soutěž za Sigmu Olomouc. Třikrát oblékl dres slovenské reprezentace.

Video: Juraj Halenár v dresu Sigmy Olomouc.

Video  Slavia - Olomouc: Halenár se pěkně prosmýkl mezi slávisty  - iSport TV
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání