Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ruská kapela projela celý svět, až v Ostravě je okradli: Kdo odjel s dodávkou a vybavením za 660 tisíc korun?

Autor: dce - 
20. září 2018
13:58

Na nepříjemnou zkušenost s Českou republikou určitě jen tak nezapomenou hudebníci ruské folk metalové kapely Kalevala. Ještě před vystoupením jim neznámý pachatel ukradl dodávku s veškerým vybavením v hodnotě 660 tisíc korun. Na stejném místě už v únoru okradli belgickou hudební skupinu a před nějakým časem i hudebníky z Německa.

Hudební nástroje, aparatura, kostýmy, osobní věci. O to všechno okradli zloději kapelu Kalevala, když jim odjeli s dodávkou zaparkovanou v Brandlově ulici u Ubytovny pod mostem. Stalo se tak ráno před jejich úterním vystoupením s kapelou Grimner v klubu Barrák.

Hodnotu kradených věcí kapela odhaduje na 660 tisíc korun. Věc pochopitelně ohlásili na policii. „Místní policie nás informovala, že není to poprvé, kdy na tom samém místě umělce okradli," popsal na Facebooku promotér Sabri Julien.

V únoru zde totiž oloupili belgickou kapelu Leng Tch'e, které se ukradené věci ovšem vrátily. Podle serveru Novinky.cz se vyplatilo sdílení po sociálních sítích - brzy se jim ozval vyděrač, který jim věci nabízel zpět k odkoupení, ovšem za dvojnásobnou cenu. Na schůzku vyrazil policista v přestrojení a odhalil zastavárníka, který věci od zlodějů nakoupil. V případu už policie podala obžalobu. Před nějakým časem zde podobně okradli i německou skupinu Vera Lux - těm při odchodu z hotelu ukradli kytaru.

Skupina založila crowfundingovou stránku na GoFundMe, aby odcizené nástroje mohli co nejrychleji nahradit. Zbytek koncertů odehraje Kalevala bez akordeonisty, jehož nástroj byl natolik specifický, že ho nešlo rychle nahradit. Kapela se od turné odpojí po koncertě ve Vídni.

salto ( 20. září 2018 19:30 )

Sankce pro Rusko platí i pro ně. Bravo Ostravo

prasatkopepicek ( 20. září 2018 18:07 )

Tak to by o tom mohl udavac z Tesina slozit nejakou povedenou, veselou pisnicku aby si meli ostravaci co notovat pod vousy az pojedou v nedeli do Prahy.

oldedek ( 20. září 2018 15:15 )

"Ruská kapela projela celý svět, až v Ostravě je okradli..." No hlavně, že jsme jim i u nás vytvořili pěkné DOMÁCÍ PROSTŘEDÍ ....

Martina indelov ( 20. září 2018 14:30 )

 No hlavně, že všichni vědí, že se tam krade. Teď nám radí, aby jsme nic nenechavali v autě, do budoucna ještě určí lokality, kde zaparkovat,místo toho,aby si na ně počkali. No nevím co si mám myslet?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání