Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Muž (45) neunesl prohru v online hře: Zabiju tě, vyhrožoval chlapci (11)

Autor: chal - 
20. září 2018
11:44

Sláva vítězům, čest poraženým. Toto rčení asi nikdy neslyšel Michael Aliperti (45) z amerického státu Long Islandu. Porážka ve hře Fortnite ho pořádně rozzuřila, a tak svému soupeři (11) vyhrožoval zastřelením. Teď má na vstřebání výsledku času dost. Sedí v policejní cele.

Jedenáctiletý chlapec hrál v pondělí večer Fortnite, videoherní senzaci posledního roku, a dařilo se mu. Možná až moc dobře. Narazil totiž na soupeře, který prohru jen tak přejít nedokázal. Pětačtyřicetiletý Michael Aliperti na ni zareagoval zcela nepochopitelně.

Dítěti poslal několik textových a hlasových zpráv přes herní konzoli. „Dneska večer přijdu k tobě domů a roz*rdám tě,“ nebo „Koupím si pistoli. Umřeš.“ Nejen tyto věty hoch vyslechl. Dozvěděl se také, že ho čtyřicátník zastřelí buď ve škole nebo přímo doma. 

Výhružné zprávy začal chlapec dostávat v devět hodin večer a jeho rodiče vše okamžitě ohlásili na policejní lince 911. Aliperti skončil v cele už kolem druhé hodiny v noci. Policie nezveřejnila, jestli Aliperti znal chlapcovu identitu, nicméně zabezpečila jeho školu.

Právní zástupce zatčeného uvedl, že jeho klient prochází složitým rozvodem a čelí velkému psychickému tlaku, který bohužel neunesl. Aliperti není jediný, komu Fortnite způsobil problémy. Například ve Velké Británii byla tato hra od začátku roku 2018 zmíněna jako důvod rozvodu už ve 200 případech.

Video: Závislost na hře Fortnite může lidem způsobit problémy

Video    - MobilMania.cz
Video se připravuje ...

vosavopruz ( 20. září 2018 16:27 )

tyhle hry dělaj z lidi magory,lepší je si zahrat třeba Fifu nebo Needa a nebo si jen zaskákat v nějaké arkádě

oldedek ( 20. září 2018 15:31 )

 A víte, že jsem si ještě před tím, než jse článek začal číst, že p=odle výrazu je to člověk, který vlastní plus mínus 80 IQ - celej prezident

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání