Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jedovatý metanol zabíjel znovu. Minimálně 21 lidí v Malajsii je po smrti. Policie zdroj otrav dosud nezná.

Autor: yks - 
19. září 2018
20:14

Malajská policie vyšetřuje případ masové otravy alkoholem, kterou zaplatilo životem již nejméně 21 lidí. Více než 40 dalších konzumentů muselo být hospitalizováno. Podle agentury Reuters se jedná o občany z různých asijských zemí.

Jako pravděpodobné se jeví, že jedovatý pramen je třeba hledat mezi ilegálními prodejci podomácku vyráběného alkoholu. Ten je obzvlášť populární mezi zahraničními dělníky, kteří do vyspělé země přijíždějí za lepším výdělkem. Muslimská Malajsie totiž uvalila na legální prodej alkoholických nápojů velmi vysoké daně.

 

„K otravám došlo v hlavním městě země, Kuala Lumpuru, a v jeho bezprostředním okolí,“ řekl ministr zdravotnictví Dzulkefly Ahmad. Úřady předpokládají, že počet obětí bude rychle stoupat, protože do nemocnic míří stále další a další otrávení konzumenti. „Jsou mezi nimi lidé z Malajsie, Bangladéše, Myanmaru i Nepálu,“ doplnil znepokojený ministr.

 

Policie dosud podnikla razie ve 12 různých lokalitách. Zatčeno bylo 7 lidí. Zabavila bezmála 3000 lahví whisky a také plechovek piva ve snaze identifikovat zdroj smrtonosných nápojů. Případ je dosud vyšetřován jako zabití z nedbalosti. 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání