Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Za tričko mu hodil sýr. Chlapec (†13) za pár dní zemřel na alergickou reakci

Autor: msj - 
19. září 2018
19:32

Jmenoval se Karanbir Cheema (†13), ale říkali mu Karan. 28. června prodělal na střední škole Williama Perkina v Londýně silnou alergickou reakci. Karan, který se chtěl stát advokátem, zemřel po jedenácti dnech na intenzivní péči.

Třináctiletý chlapec byl alergický na pšenici, lepek, mléčné výroby, vejce a ořechy. O jeho stavu věděli všichni učitelé a spolužáci ve škole. Krátce po incidentu se mu podařilo upozornit zaměstnance školy na jeho zhoršující se stav. Před příjezdem záchranářů mu byly podány léky, které měli ve škole k dispozici.

Kieran Oppatt, který byl ten den první lékař, co dorazil na místo, našel chlapce v bezvědomí a ve vážném stavu. „Při příjezdu na místo jsem hned věděl, že je ten chlapec ohrožen na životě a že mu hrozí zástava srdce.

Řekli nám, že toho chlapce údajně někdo honil se sýrem a poté mu ho hodili za tričko. Měl silnou alergickou reakci, svědila ho pokožka a před naším příjezdem měl potíže s dýcháním.

Oppatt také uvedl, že chlapci ihned podal speciální léky, aby zmírnil anafylaktický šok, který Karan utrpěl. I tak Karan ale dál bojoval o život.

Vypadal, jako kdyby se mu za chvilku mělo zastavit srdce. Lapal po dechu a dýchal velmi pomalu. Když jsem se otočil pro adrenalin, kolega mě informoval, že Karan přestal dýchat,“ popisoval. Dvojice záchranářů pak ihned začala chlapce oživovat, došlo i na použití defibrilátoru.

Po příjezdu posil byl Karan převezen v bezvědomí do nemocnice. Zemřel 9. července ve společnosti svých rodičů v nemocnici Great Ormond Street Hospital.

Další teprve třináctiletý chlapec byl zatčen kvůli podezření z pokusu o vraždu, zatím ovšem nebyl obviněn.

 

Jsem naprosto zničená jako matka a také jako součást rodiny, která ztratila svého člena. Byl to velmi bystrý klučina. Mohl být vším, čím chtěl,“ sdělila s těžkým srdcem matka zemřelého chlapce.

 

vemenozmojistary ( 19. září 2018 22:59 )

 Chtěl být advokát 😂😂😂 Inženýři, doktoři, to známe. Toho je plný Německo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání