Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srdcervoucí pohřeb čtyř dětí, které zahynuly při žhářském útoku: Jednou se zase všichni sejdeme

Autor: dce - 
18. září 2018
14:00

Do Vánoc zbývalo jen pár dní, když se rodině z Velké Británie život sesypal jako domeček z karet. Kvůli hloupé hádce dvou mladíků zemřely v domě, na který zaútočila trojice žhářů, čtyři děti v plamenech. Na dlouho odkládaný pohřeb dorazily stovky lidí.

Třiadvacetiletý Zac Bolland se podle všeho pohádal s jedním ze synů Michelle Pearson (36). Konflikt v jeho mysli ale vyeskaloval do obludným rozměrů a on se spolu se svými dvěma přáteli - Courtney Brierley (20) a Davidem Worrallem (25) - rozhodl na rodinu zaútočit.

Uprostřed noci 11. prosince do domu naházeli zápalné bomby. Plameny sedmičlennou rodinu uvěznily v domě. Demi (†14), Lacie (†7) a jejich bratr Brandon (†8) zemřeli při požáru. Jejich malá sestřička Lia (†3) zesnula druhý den v nemocnici. Matka Michelle skončila tak vážně popálená, že strávila několik měsíců v umělém spánku, o smrti jejích 4 dětí jí lékaři řekli až v dubnu. Dva starší chlapci požár přežili.

Bolland a Worrall dostali oba za odporný čin čtyři doživotí s minimem 40 a 37 let, které musí ve vězení strávit. Brierley skončila za zabití ve vězení na 21 let.

V pátek 14. září se konal dlouho odkládaný pohřeb čtyř andílků. Michelle, ačkoliv se plánovala smutečního průvodu zúčastnit, na tom stále není dobře a musela zůstat v nemocnici. Na pohřeb i tak ovšem dorazily stovky lidí, kteří chtěli uctít památku čtyř zavražděných dětí.

Děti byly pohřbeny v barevných rakvích s obrázky jejich nejoblíbenějších věcí - hudby, Avengers, Můj malý Pony nebo Prasátka Peppy. Smuteční hosté na prosbu rodiny zvolili oblečení v kombinaci černé a modré či černé a růžové. Rakve nesli rodinní příslušníci, spolužáci a přátelé. Průvodu se čtyřmi rakvemi udělali špalír tmavě odění hasiči, kteří bojovali o životy čtyř dětí, uvězněných v ohnivém pekle.

„Byli jste jiskrou v mém oku, jednou se zase všichni sejdeme," zaznělo ze smuteční řeči, kterou Michelle na pohřeb napsala.

iFender ( 18. září 2018 16:52 )

Pro anglicany jsme(EASTi castecne West) povl a odpad.Je to vec nasich lidi,ze tam bydli a pracuji.Jsem jenom zvedav kdo tam bude pracovat v gastronomii,hotelich,na polich,sadech a plantazich etc.Jedna moje pribuzna tam pracovala jako babyitter(chtela se zlepsit v anglictine) a za 2 mesice byla zpatky.Prvni rodina arogantni vysocenamyslena nasledovala na pozadani o vymenu a bylo to v podstate to same.Pakistanec nebo Ind tam ma vice uznani nez nasinec z kontinentu. Jednou prijde doba(ca.50 let) ,ze tam ti lide z byvalych kolonii vypraskaji tu celou jejich kralovskou rodinu,ktera je tak demokraticka az to praska dverma!

PPP150W ( 18. září 2018 16:34 )

Tak se zamyslíme. Podle článku byla rodina sedmičlenná. Čtyři děti zahynuly, dva starší chlapci přežili. U nich věk není uveden, nicméně rodina žila bez otce a z textu celkem jasně vyplývá, že 36let bylo matce Michelle, nikoli jednomu ze synů.

ja-stana ( 18. září 2018 14:46 )

Proboha, kolik těch dětí měla? Nejstarší 36 roků a nejmladší 3 roky? Od kolika do kolika ta statečná samoživitelka rodila?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání