Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Reprezentant Karel Poborský v šoku! Hasičákem rozmlátili audinu jeho švagrové

Autor: Vlaďka Hradská - 
17. září 2018
05:01

Šok zažila švagrová někdejšího fotbalového reprezentanta Karla Poborského Leona Poborská (46). Rodinné auto Audi A5 jí totiž někdo v Třeboni v noci postříkal hasicím přístrojem. Prášek byl všude, v každé škvíře. Zásah dostaly i dva vozy stojící vedle.

Leona Poborská hned druhý den přivolala policii. „Není to prášek, který by se dal sfouknout. Na autě se vytvořila úplná krusta. Je to zažrané do skel a laku. Je to v každé spáře, v každé škvíře. Bojím se, že to zcela poškodilo lak. Ono ani čištění, výměna filtrů, klimatizace a další nebude levná záležitost,“ posteskla si.

Vandaly stavbaři?

Podle Poborské je za vandalstvím nevázaná zábava pracovníků stavební společnosti, jejíž zaměstnanci měli v Třeboni firemní setkání. Část z nich byla ubytovaná v penzionu, u kterého byla auta zaparkovaná. Zásah hasicím přístrojem dostal i hyundai podnikatele Tomáše Hoblíka (46). „Ten hasičák byl umístěn za zamčenými vraty penzionu. Viděl jsem, že tam byl vystříkaný i na schodech a zdech. Zřejmě nemohli dýchat, tak šli ven a zamířili na auta. Tři hodiny jsem to měl pod wapkou v servisu, jak jsme se to snažili umýt. Tekla z toho světle modrá voda. Museli mi vyměnit i zanesené filtry. Odhaduji škodu na asi 10 tisíc,“ řekl Blesku Hoblík.

Jak Blesk zjistil, majitel penzionu se do vyšetření celé události policií nebude k celé věci vyjadřovat.

Policie čeká na škodu

Policejní mluvčí Hana Millerová potvrdila, že policie prošetřuje možné poškození vozu Audi. Zatím prý ale nebyla uživatelkou vozu vyčíslena škoda. „Čekáme na potvrzení servisu o výši škody. Je to důležitá informace pro další vyšetřování, která bude mít vliv na klasifikaci případu. Není jasné, jestli půjde o přestupek, výtržnictví, nebo něco jiného,“ řekla Hana Millerová s tím, že policie bude vyslýchat svědky. Hasicí přístroj na žádost Leony Poborské policie zajistila.

Může prášek poškodit lak?

Blesk zjišťoval, zda může prášek z hasicího přístroje poleptat lak karoserie auta. Podle odborníků by k tomu nemělo dojít, ale na sto procent to nelze zaručit. „Základem práškových hasicích přístrojů jsou stabilní soli, jsou nespékavé a neměly by na sklo či nátěrovou hmotu působit agresivně. Ovšem přesné složení je věcí výrobce. Nevylučuji, že tam některý z nich přidává další složky,“ řekl Milan Růžička z Technického ústavu požární ochrany.

 

Brera ( 17. září 2018 10:51 )

Výborný nápad, že jste tam nechali i SPZ. Fakt díky moc, dobrej návod pro ostatní individua. Leona Poborská

LillianLayla ( 17. září 2018 09:50 )

 Můj nejlepší bratraanec si na notebooku vydělá 279 dolarů / hodinu. Ona byla mimo práci po dobu čtyř měsíců, ale minulý měsíc jeho platba byla 31748 dolarů jen pracovat na notebooku na několik hodin. Podívejte se na tento web ... >>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­9­­8.C­­o­­m

ahojky ( 17. září 2018 09:27 )

Jakési paní vandal poničí auto (běžná věc)...ale nerozumím tomu, proč je ten článek o tom, kolik Poborský vstřelil gólů a několik fotek s jeho manželkou, včetně jeho fotky z mládí? Bože...to jsou zas informace

xxxx678 ( 17. září 2018 07:45 )

Zase nějaký závistivý chudák, který nepobral, že má někdo lepší auto, než - on.

Pohybovenadany ( 17. září 2018 06:15 )

 Opiskovat az na plech . Pak striknout fixirkou !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání