Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vojanda Andrea (†21) zemřela pod koly vlaku: Tajemství dopisu na rozloučenou

Autor: shp - 
13. září 2018
11:34

Její smrt zůstává záhadou. Krásná příslušnice ozbrojených sil Andrea (†21) přišla o svůj život v pondělí večer. Mezi Prešovem a Velkým Šarišem si sedla do kolejiště, kde ji přejel jedoucí vlak. Její zdrcená máma prozradila deníku Plus Jeden Deň, co o předešlém dni předcházelo obrovské tragédii a taktéž to, co napsala její dcera v dopise na rozloučenou.

Mladá vojanda Andrea, která sloužila ve vojsku v Prešově, se v pondělí večer odhodlala k nepochopitelnému kroku. Z neznámých důvodů si sedla do kolejiště mezi železničními stanicemi. Strojvedoucí řítícího se vlaku již nedokázal i přes svou snahu tragédii zabránit. Souprava krásnou mladou ženu přejela.

Andrea na místě vážným zraněním neslučitelným s životem podlehla. „Můžeme potvrdit, že šlo o příslušnici Ozbrojených sil Andreu Č. Vzhledem k pozůstalým nebudeme k dané věci poskytovat bližší informace. Tímto vyslovujeme rodině a blízkým upřímnou soustrast,“ řekla mluvčí rezortu obrany Danka Capáková.

Vystudovaná veterinářka se rozhodla vstoupit do řad Ozbrojených sil před dvěma lety. „Byl to její sen, vždy se jí toto povolání líbilo, v armádě působila jako střelkyně. Nic nevíme o důvodech jejího skutku,“ řekla listu Gabriela, máma nebohé Andrey, které po dceři zůstaly jen oči pro pláč.

V pondělí ráno odcházela z domu jako obvykle. Sbalila jsem ji na týdenní službu. Ještě o páté ráno jsem jí vařila puding, který zbožňovala, připravila jsem jí ho do malých flaštiček, aby měla na každý den dávku. Už se chystala odjed svým autem a pak zjistila, že si zapomněla žampióny. Velmi zdravě se stravovala i žila,“ pokračuje máma.

Nerozumíme tomu, proč to udělala. Bylo to děvče plné energie a plánů do budoucna. Milovala jízdu autem, i proto si chtěla v práci udělat řidičák vyšší třídy. Doma zase plánovala s otcem, že si udělá myslivecký kurz. Nic z toho už nezrealizuje,“ dusí se žalem Gabriela. Podle ní nic nenasvědčovalo tomu, k čemu se Andrea chystá.

Mluvili jsme s jejími kolegy, kamarádkami, ale nikdo o ničem neví. Nešlo ani o nešťastnou lásku, protože měla jen kamarády. Každý ji měl rád,“ dodala maminka. Podle Gabriely by měli na pohřbu číst rozlučkový dopis, který zanechala. „V něm vzkazuje všem, že je má ráda,“ prozradila truchlící žena.

Předpokládám, že u děvčete mohlo jít o nerozpoznanou, neléčenou duševní chorobu, hlubokou depresi anebo například schizofrenickou poruchu. Nejbližší si ani nemuseli všimnout, že prožívá těžké období. Projevy v začátcích jsou velmi nenápadné, psychické utrpení není vidět, může dojít i k sebevraždě,“ uvedla uznávaná psycholožka Danica Caisová.

kakochu ( 26. května 2019 17:16 )

jestli nebyla znasilnena nahodou........a nechala si to pro sebe

starymlok ( 25. října 2018 21:15 )

smutné

mak ( 28. září 2018 08:40 )

 Co píšete za nesmysly?? 😲 Ani v 21,.nstlze před.temi 2.lety,v žádném případě.nemohla byt vystudovana veterinářka...!! Strahovská se hrozně zdravé,proto každý den jedla pudink?? 😆😂 Navic pudink ve sklince tydenbevydrzi ani v lednici, bleee.. Šikovná holka,co ji v 21 mamina bali do prace a navaruje skleničky jak miminu.... 🙄 Odjed autem - to jste taky napsali moc hezky. Pracovat akhke jini jinde, jsou uz dávno bez práce.

sores ( 13. září 2018 11:47 )

Přeškoda mladého života!!! Rodiče už budou do konce života nešťastný!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání