Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dopadení zkrvaveného vraha bezprostředně po činu: Oběti téměř odřízl hlavu

Video, ze kterého mrazí: Policie natočila zatčení krvežíznivého zabijáka s rukama od krve.
police chase  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: DH - 
13. září 2018
18:58

Britská policie nedávno zveřejnila mrazivé video. Zachycuje bleskové zatčení smrtelně nebezpečného psychopata Martina McDermotta. To se odehrálo bezprostředně po brutální vraždě. Nebyla první, ovšem tentokrát McDermott své oběti téměř uříznul hlavu!

Scénu jako z hororového filmu zobrazuje video, které nyní zveřejnila policie oblasti Derbyshire ve Velké Británii.

Na snímku, který je zachycen kamerou připevněnou na těle policisty, je pachatel hrůzné vraždy, která se odehrála před pouhými několika minutami.

Policista Richard Edge byl přivolán k vraždě 44letého Leslieho Salmona. Když uviděl zakrvácené tělo oběti, okamžitě přivolal lékařskou pomoc. Pak se pustil i se svým parťákem do stíhání pachatele. Ten nebyl daleko.

„Stůj! Otoč se, jdi dopředu, polož ruce na tu kůlnu a zůstaň tak,“ křičí strážník, plný adrenalinu, na vraha a psychopata, který byl čerstvě propuštěn z vězení, a to po 16 letech, která si odpykal za vraždu ženy a držení rukojmích.

„Pokud nějak ohrozíš mě nebo ostatní, použiju teaser,“ zakončuje policista svůj řev na bestii, jež má v ten moment ruce pokryté krví své oběti.

Zatčení nakonec proběhlo bez použití násilí. Kdo by si ale myslel, že bude vrah svého činu litovat, hodně by se pletl.

„Jsem pyšný na to, co jsem udělal,“ reagoval McDermott, když mu policie sdělila, že oběť jeho zběsilý útok nožem nepřežila. Někteří z policistů popisují následné vyšetřování jako jedno z nejhorších, jakých se kdy účastnili. Vrah totiž pro zabití Salmona neměl žádný motiv. Policii sdělil, že mu prostě chtěl uříznout hlavu, nabodnout ji na tyč od smetáku a pochodovat s ní po ulici. 

Recidivista byl nakonec odsouzen na doživotí. Strážníka Richarda Edge zase místní policie vyznamenala za mimořádnou odvahu při výkonu služby. S McDermottem totiž nejsou špásy. Zabiják v roce 2001 zavraždil ženu a další dvě držel jako rukojmí. I tyto zločiny spáchal v podmínce za předchozí útok nožem.

Video: Policejní video ze zatýkání

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání