Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Týraný Marley potřebuje zkušeného páníčka: Je hyperaktivní a inteligentní

Autor: hra - 
16. září 2018
21:04

Už tři dny drnčí v záchranné stanici Animal Rescue v Českých Budějovicích telefony. Po informaci v Blesku se zvedla nová vlna zájmu o týraného psa Marleyho. Pracovníci útulku jsou však obezřetní. Hyperaktivní štěně potřebuje zkušeného pána.

Z puberťáka Marleyho je totiž malý velký lotr, který je neustále v pohybu. Umět ho zaměstnat, řádně ho usměrnit a věnovat mu velké množství času, je úkol pro zkušeného chovatele.

„O Marleyho projevilo zájem hodně lidí, které jeho osud dojal. Bohužel většině lidí je ho jen líto a myslí si, že v útulku trpí. Bylo několik vhodných zájemců, ale ti si nakonec adopci rozmysleli,“ vysvětlil šéf Animal Rescue Vladimír Kössl, proč štěně ještě na domov čeká.

Marley není žádný ustrašený chudinka, nebo invalida. Je to hyperaktivní a nadmíru inteligentní, velký pes, který si s nedůslednými lidmi bude dělat, co chce, a do budoucna by s ním bez odpovídajícího přístupu mohly být problémy. Útulek proto hledá páníčka, který nabídne štěněti odpovídající podmínky. „Až se najde ten pravý, bude to oboustranně přínosný vztah. Proto nadále budeme při výběru obezřetní,“ dodal Vladimír Kössl.

Prošel si peklem

Marleyho týral jeho bývalý majitel Jakub L. (24). Surovce při tom natočil jeho známý a video uveřejnil na internetu. Záběry, na kterých štěně bije, kope, škrtí a dupe po něm, pobouřily celé Česko. Soudce uložil tyranovi roční podmínku s odkladem na 2,5 roku.

VIDEO: Takhle Jakub L. týral štěně Marleyho.

dandova ( 17. září 2018 11:41 )

A co potřebuje ten spratek, co ho týral. Já bych věděla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání