Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Uškrtil Oskárka (†3) i jeho matku. Vrah měl sedět, ale dostal propustku

Autor: yks - 
12. září 2018
11:57

Artur K. (41) seděl za katrem už od roku 2004. Tehdy spáchal brutální vraždu své snoubenky. Pak někoho napadlo vydat mu propustku. Mnohokrát to dopadlo dobře. Naposled to ale stálo život jeho přítelkyni a teprve tříletého chlapce. Zabil je oba.

Tísňová linka polské policie obdržela v sobotu 8. září 2018 telefonát ženy, která se nemohla dostat do varšavského bytu, obývaného její dcerou Monikou K. a jejím tříletým synkem. Dveře musel otevřít zámečník. Kriminalisté uvnitř našli už jen jejich mrtvá těla. Ta nesla známky násilného úmrtí. Informace zveřejnil polský deník Super Express. 

Známost si našel přes internet

Hlavním podezřelým v případu se stal Artur K. (41). Muž byl v roce 2004 odsouzen za vraždu své tehdejší snoubenky. Odpykal si většinu ortelu a nyní trávil čas ve věznici s mírným režimem. Zanedlouho měl být propuštěn na podmínku. S Monikou se seznámil ještě ve výkonu trestu. Pomohl mu k tomu internet. Po několika měsících známosti si dohodli svatbu. Mělo k ní dojít v sobotu 22. září. Dříve, než se nevěsta mohla obléknout do bílého, došlo k masakru.

Ven chodil až příliš často

Propustek dostal Artur od roku 2016 více než 90. Dosud nikdy z jeho strany nedošlo k porušení kázně. Vždy se řádně hlásil policii. Podle tiskového mluvčího Generálního ředitele polské Vězeňské služby se měl vězeň tentokrát vrátit do výkonu trestu v sobotu v 18 hodin. K tomu už ale nedošlo. Namísto toho se o několik hodin později přihlásil na policii. Okamžitě na něj byla uvalena vyšetřovací vazba. Ta potrvá tři měsíce. Kriminalisté mezitím dávají dohromady důkazy, přestože podle dostupných informací se Artur k činu doznal.

Otec jen bezmocně bil do zdi

„Okolo 11. v noci jsem slyšel, jak někdo ze zoufalství buší do zdi. To byl otec toho dítěte,“ popisuje soused obětí vypjaté chvíle ze sobotního večera. Podle dostupných informací Artur nejprve uškrtil dítě a poté jeho matku. Pokud bude shledán vinným, další šanci na podobný čin už pravděpodobně nedostane. Čelí doživotnímu trestu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání