Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ukradeným BMW najížděl Litevec na policistu: Spletl jsem si pedály, tvrdí

Autor: jp - 
10. září 2018
20:41

Málem zabil autem policajta a teď u soudu vykládá, že si spletl brzdu s plynem! Tak dětinskou obhajobu před až výjimečným trestem zvolil Litevec Vitalijus Č. (20).

Případ měl ze začátku klasický převaděčský scénář – dva Litevci vezli do vlasti bavoráky v bílé a černé barvě, ukradené v rakouském autosalonu. Za převoz měli dostat každý 20 tisíc korun. Na krkonošských silničkách se na ně ale »pověsila « policejní hlídka. Řidič (17) tmavého BMW při honičce havaroval, ale z vozu stihl utéct a nasednout ke krajanovi. Na prchající čekal v Pasekách nad Jizerou zátaras ze služebních aut a policista s namířenou zbraní.

Tady se ale obvyklý scénář dramaticky změnil. Místo aby se budoucí autoelektrikář vzdal, nebo zkusil utéct po svých, rozjel se osmdesátkou proti muži zákona! Zřejmě by ho usmrtil, kdyby ten včas neuskočil. „Chtěl jsem brzdit, ale spletl jsem si pedály. Viděl jsem, že jedu rychleji a rychleji. Pochopil jsem, že už nezastavím,“ hájil se Litevec. „Auto mělo letní gumy a vozovka byla mokrá. Manévroval jsem, abych se s ním nesrazil. Pak mě zastavila policie,“ tvrdil cizinec. Jednání s klasifikací pokus o vraždu bylo odročeno na 24. září.

VIDEO: Muž naboural dvě auta a z místa odešel.

Video  Muž naboural dvě auta a z místa odešel  - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání