Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Patrik (26) je 2 měsíce nezvěstný: Utopili ho kamarádi, myslí si zoufalá máma

Patrik B. zmizel 13. července.
Patrik B. zmizel 13. července.  (Autor: Facebook, Policie SR)
Autor: lm - 
8. září 2018
14:55

Už dva měsíce nemá žádné zprávy o svém synovi Patrikovi (26) a obává se nejhoršího. Zoufalá Iveta (48) si myslí, že ho utopili kamarádi. Ráda by se dozvěděla pravdu, aby ho alespoň mohla pohřbít.

Patrik se v dubnu vrátil na Slovensko z Anglie, kde měl problémy se zákonem. Máma doufala, že se ve vlasti usadí a dá se na lepší cestu. „Můj syn nebyl žádný svatoušek, přesto jsme si byli blízcí. O všem jsem věděla, doma měl vždy podporu a dveře otevřené. Nikdy se nestalo, že by se mi neozval více než dva týdny,“ vysvětlila Iveta z obce Veľké Ripňany slovenskému deníku Nový Čas.

V půli července ale mladík náhle zmizel. „Někam odešel s kamarády a už se nevrátil. Soused ho ještě čekal až do desáté večer, protože byli dohodnutí, že přijde na večeři. Patrik se však už neukázal,“ popsala matka.

Iveta zalarmovala policii a po synovi začala pátrat i na vlastní pěst. Vše ale nasvědčuje tomu, že její syn už není mezi živými... „Jeho kamarádi mi řekli, abych ho nehledala, že je odklizený. A že bych si měla vydechnout, protože to byl příživník,“ uvedla.

„Telefonoval mi jeden z údajných svědků, že mého syna při nádrži Mara zbili, svlékli donaha a hodili do vody s tím, že mu přivázali na nohy závaží. Byla jsem tam a našla jsem synovu ponožku. Proč neřeknou, co se stalo, kde je? Vím, že je mrtvý, ale chci ho aspoň pohřbít,“ pláče zoufalá žena.

Policie po jejím synovi intenzivně pátrá. „Byly vyžádány vysvětlení od více osob z Veľkých Ripňan a jiných obcí, se kterými byl nezvěstný v minulosti v kontaktu. Policie provedla další pátrací akci v místech, kde ho naposledy viděli, přičemž použili speciálně cvičeného psa na vyhledávání mrtvol,“ uvedla nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková s tím, že zatím pátrání nemá žádné výsledky.

Iveta se ale obává, že by někdo mohl ublížit i jí, nebo její rodině. „Mám 13letou dceru, další syn pracuje v Nizozemsku, muž je po mozkové příhodě... Všichni máme strach, ale stále poslouchám řeči jeho kamarádů, že se do toho nemám plést a mám myslet na sebe a na rodinu,“ uzavřela vyděšeně.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání