Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívka (22) se při focení zřítila z vyhlídky v Českém Švýcarsku

Autor: ČTK, lm - 
7. září 2018
22:37

K vážné nehodě došlo ve čtvrtek v Českém Švýcarsku. Turistka se tu při focení zřítila z Mariiny vyhlídky. Záchranáři ji museli letecky transportovat do ústecké nemocnice.

K nešťastnému pádu došlo na schodech Mariiny vyhlídky v Jetřichovických skalách. Dívka měla padat až pět metrů. Záchranáři ji s vážnými zraněními transportovali do ústeckého traumacentra.

„V tuto chvíli by neměla být v přímém ohrožení života,” řekl serveru Novinky.cz mluvčí ústecké záchranky Prokop Voleník.

Mariina skála se svou vyhlídkou v podobě dřevěného altánu je oblíbeným cílem turistů v Jetřichovických skalách v Českém Švýcarsku. Národní park, který byl vyhlášen v roce 2000, zaujímá severovýchodně od Děčína rozlohu 79 kilometrů čtverečních. Území tvoří unikátní pískovcová skalní města, kaňony a rokle. Součástí parku je i největší skalní most v Evropě - Pravčická brána.

 

 

Pami ( 3. března 2020 14:03 )

Dobrý den, je vidět, že jste nahoře nikdy nebyl a nebo také úplně “pozorný” nejste.😊 “Dívka spadla ze schodů” jak jste si mohl všimnout v článku, tudíž po nich musí být asi možnost někde vyjít a na jejich konci není “branka” na uzavření vchodu jako po cestě do zahrádky u domu.🙂 Tudíž i přes to, že kolem vyhlídky je “všude” zábradlí možnost pádu při nepozornosti “jediného kroku dozadu” na nešťastném místě u “vchodu” schodů je. A není potřeba fotit ani selfie.😉 V případě focení selfie by jsem se fotila na druhou stranu směrem na vyhlídku a výhled logicky. Tedy na druhou stranu od schodů a toto by se ani nemělo možnost stát. Někdy může jít o pouhou nepozornost, která by spoustu lidí ani nenapadla, a ne vždy za vším musí být nějaké další výmysly.🙂 Takováhle “hloupá” nepozornost se může kdykoliv stát i Vám nebo někomu Vám blízkému, a nemusel by mít takové štěstí jako já.👍

zlymikes ( 8. září 2018 05:59 )

to bylo asi tím, že ve 22 letech byla ještě dívka. Mladé ženě by se to nestalo.

Michal Matousek ( 8. září 2018 05:58 )

 Dobrý den. A nefotila slečna náhodou selfi jak tomu při takových událostech bývá. Není totiž jinak možné spadnout když je okolo zábradlí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání