Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Doktorka utrhla při porodu dítěti hlavu: U porodů slouží dál!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia)
Autor: ital - 
8. září 2018
05:30

Když Lauře Gallazzi praskla voda teprve v 25. týdnu těhotenství, dostala strach, že se jí narodí nedonošené dítě. Skutečnost však byla mnohem hrůznější, než si dokázala představit. Když se doktorka snažila dítě dostat ven, nešťastnou náhodou mu utrhla hlavičku.

Dítě bylo otočené hlavičkou dovnitř. Místo toho, aby doktorka provedla císařský řez, snažila se novorozeně vytáhnout za nohy. Když s ním trhla, miminku se ulomila hlavička a zůstala v děloze. Další dva doktoři poté provedli císařský řez a hlavičku vyňali ven.

Laura se po porodu probudila v nemocnici Ninewells Hospital ve skotském městě Dundee na pokoji pro matky, které utrpěly při porodu ztrátu. Vedle ní seděla její plačící sestra.

Dr. Vaishnavy Laxman přišla za Laurou a oznámila jí, že její dítě zemřelo. Nic netušící matka, však příčinu přikládala předčasnému porodu. „Doktorka si sedla na kraj mé postele. Řekla mi, že Steven to nezvládl. Řekla jsem jí, ať si nedělá starosti, že takové věci se dějí. V tu chvíli jsem netušila, že došlo k takové tragédii. Dokonce jsem ji držela za ruku,“ sdělila nešťastná matka.

Nikdo ji však nepřipravil na děsivou skutečnost, kterou jí doktoři sdělili až později tentýž den. Touto novinou nabralo její trauma úplně nový rozměr.

„Můj syn zemřel a oni mi řekli, přišel o hlavu. Křičela jsem!“ říká zdrcená Laura. „Nechápu, proč mi neudělali císařský řez hned na začátku. Provedli ho, až když chtěli vyjmout hlavičku z dělohy. Kdybych v tu chvíli nebyla připoutaná k lůžku, netuším, co bych udělala.“

Laura se rozhodla podat na doktorku žalobu. „Zmasakrovala mého syna! Jak může k něčemu takovému v dnešní době vůbec dojít!“ prohlašuje popuzená matka.

Místo císařského řezu se doktorka, vyčerpaná po celodenní směně, rozhodla přivést dítě na svět běžným způsobem. Výsledek byl však děsivý.

Vaishnavy Laxman přiznala, že se snažila příliš tvrdě, aby přivedla dítě na svět. Soud jí řekl, že měla provést císařský řez. Nakonec se ale rozhodlo, že doktorka pracovala v nejlepším zájmu matčina bezpečí, a Laxman může nadále pokračovat v lékařské praxi.

sores ( 8. září 2018 11:21 )

Z Dr. jde dost často hrůza hrůz!!! Pomohou ale i hodně zaviní na životě pacienta!! Brát takovým povolení dělat Dr.

Shigela ( 8. září 2018 08:51 )

 Do 24.týdne lze legálně provádět potrat z genetické příčiny, čili šance toho dítěte na přežití v 25.týdnu byla i tak velmi nízká. Jestli byly venku nožičky, je otázka, co by se stalo, kdyby doktorka strkala dítě zpátky dovnitř a provedla císaře. Mohlo se poškodit i při tomhle manévru. Nemuseli to té matce říkat, zbytečně ji traumatizují a miminku to život nevrátí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání