Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Svědectví z jachty starého miliardáře, kde zemřela modelka (†20): Drogy, prostitutky a otročení

Šokující smrt Britky na palubě jachty vyšetřuje policie.
 (Autor: facebook, reprofoto youtube)
Autor: ital - 
7. září 2018
14:14

Na Instagramu všichni toto zaměstnání velebili. Nechyběly vymazlené fotky a pochvalné komentáře. Bývalá zaměstnankyně luxusní lodi však odhalila, co se skrývá uvnitř celého průmyslu. Pracovali prý 20 hodin denně bez jakéhokoliv nároku na volno a zneužívali je hosté. Majitel lodi však tuto skutečnost přehlížel. 20letá modelka za to zaplatila životem.

Dvacetiletá Australanka Sienad McNamara si prý vzala život, když pracovala na palubě lodi Mayan Queen IV, jež kotvila v řeckém přístavu. Po její smrti vyšla najevo skutečnost o životě zaměstnankyň luxusní lodi.

Zpočátku se zdálo, že žila svůj sen. Jezdila z ostrova na ostrov, zatímco pracovala na přepychové lodi, jíž vlastní jeden z nejbohatších mužů světa Alberto Bailleres. Avšak za atraktivním zaměstnáním, jež propagují sociální média, leží temná skutečnost, kde nechybí obchod s drogami, prostituce a kde palubní hostesky pracují bez ustání.

Na lodi začala pracovat v roce 2014, když jí její přítel, pracující pro tutéž společnost, oznámil, že na palubě hledají nové zaměstnance. Netušila, jak náročná práce bude. Odhalila, že pro všechny zaměstnance bylo běžné spát jen 4 hodiny denně. Musela sloužit hostům dlouho do noci a za celý den měla přestávku jen 2 minuty.

Palubní hosteska Sarah Begbie říká: „Nikdy jsem nepředpokládala, jak náročná ta práce může být. Začínaly jsme ráno v šest hodin a pracovaly jsme 16-18 hodin denně.“

Pokoje, v nichž přebývaly, byly prý tak malé, že v nich měli zaměstnanci sotva dostatek prostoru k převlečení. Jedna ze zaměstnankyň na jachtě, Madeleine Meister, říká, že pro zaměstnance neexistoval žádný osobní prostor.

Další z hostesek sděluje: „Musely jsme hostům roznášet drinky až do tří hodin do rána a pak vstávat brzy ráno, abychom jim připravily snídani. Naše kajuty byly tak malé, že v nich nemohli stát dva lidé najednou.“

V manuálu pro zaměstnance stojí, že se stewardky na lodi musejí starat o hosty, majitele a tím pádem omezit své osobní potřeby.

Dle slov zaměstnankyně, Tracey Zarowski, byly na lodi velmi přísné požadavky. Jedna z dívek prý byla propuštěna jen proto, že měla mírnou nadváhu, což se nelíbilo zaměstnavateli.

Další dívka prohlásila, že se na lodi běžně pohybovaly prostitutky, nechyběly ani drogy. Jednou prý přistihla majitele, jak měl v paži zapíchnutou jehlu.

eblanche ( 7. září 2018 16:47 )

nechápu, proč někde v přístavu nevystoupily, asi aby mohly později žalovat majitele za týrání a vydělat další balík. Za 15 000 Kč / měsíc tam nepracovaly, šlo o prachy a za ty byly schopné všeho, i nechat se ponižovat /

flora ( 7. září 2018 16:12 )

Nikomu do toho nic není. Jen naštěstí k vám domů nikdy nepřijdu na návtěvu. Docela si totiž potrpím na hygienu. Chudák tvůj synek...

Jarabak ( 7. září 2018 16:10 )

Na co si stěžujete? On si jí najal jako štětku, která bude dělat, co se po ní bude chtít. Za to byla královsky placena. To je jako bych přijal práci třeba posekat zahradu a pak bych si vzal život, protože to je moc těžký a zabere mi to moc času a ty peníze, na kterých sem se předem domluvil, mi taky nestačí...

flora ( 7. září 2018 16:09 )

Ty poslední 4 hodiny, které měla na spánek měla oželet a vystoupit z lodi na břeh a už se tam nevracet. Kouli a okovy na noze patrně neměli. To by asi tak udělal každý, kdo by neměl od drog úplně zdevastovanou šedou kůru.

mak ( 7. září 2018 15:25 )

 krásná? 😲🙄 20? Krasna neni a vypadá na dobrejch 40, foti se furt všude naha, netušila, do ceho leze? 😆😆

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání