Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z 9 milionů pro dobrosrdečného bezdomovce nezbylo nic! Vykutálený pár vybílil účet

5. září 2018
15:15

Tvrdili, že chtějí bezdomovci oplatit dobrý skutek. Věnoval jim svých posledních 20 dolarů na benzin a oni pro něho proto založili sbírku. Během pár dnů na ni přispělo 14 tisíc lidí a vybrala se částka přes 9 milionů korun. Dobrosrdečný muž však z peněz neuvidí nic. Vykutálený pár vše utratil.

Loni v listopadu, když Američance Kate McClure došel jednou večer benzin, jí věnoval bezdomovec Johnny Bobbit svých posledních 20 dolarů, aby se mohla dostat domů. Jeho čin ji natolik ohromil, že se rozhodla mu odvděčit tím, že pro něho uspořádá sbírku peněz, které mu potom věnuje. Do sbírky GoFundMe přispělo okolo 14 000 lidí a vybralo se 400 000 dolarů (přibližně 9 000 000 Kč).

Johnny však tvrdí, že z vybraných peněz nedostal téměř nic a že Kate se svým přítelem vybranou částku využili pouze pro sebe. Navíc prý se svým právníkem odhalil, že v úterý byl účet s finanční částkou kompletně vyčerpán.

„Pouze jednou mi dali hrstku peněz,“ říká Johnny. „Myslel jsem, že mi koupí dům, místo toho jsem však dostal jen přívěs. A namísto mého vysněného pickupu mi dali jen ojeté SUV.“

Johnnyho právník Christopher C. Fallon Jr. sdělil pro nj.com: „Žádné peníze na účtu nezůstaly. Kam se poděly, nemám nejmenší tušení.“ Bobbit je prý naprosto zdrcený tímto nenadálým zjištěním.

Dvojice však trvá na tom, že na Johnnyho výdaje použili okolo 200 000 dolarů (4 580 000 Kč) a že více než 150 000 dolarů (3 435 000 Kč) ještě zbylo na účtu. Mark D’Amico, přítel Kate, řekl: „Johnny si přál přívěs a auto. Také jsme mu dali 25 000 dolarů, které během třinácti dnů utratil za drogy.“

Částka 35–40 000 dolarů (přibližně 916 000 Kč) prý šla na poplatky fondu. Dalších 135 000 dolarů (3 091 500 Kč) zaplatili za právníky, přívěs a další věci. Když však byli dotázáni, aby předvedli přesný údaj o zbytku peněz, řekli, že to nemohou, jelikož zbylé peníze jsou na jejich soukromém účtu.

Dvojice rovněž prohlašuje, že pro Johnnyho zaplatili právníka a finančního poradce, kteří mu měli pomoci adaptovat se znovu do „normálního“ života, poskytnout mu pomoc a ochranu a zajistit, že bude mít světlou budoucnost.

Johnny Bobbit se ale brání tím, že mu prý nikdy nebyl poskytnut právník a že svého finančního poradce potkal pouze jednou.

Johny je prý znovu na ulici a bere drogy. Jeho právník souhlasil s tím, že se o něho zadarmo postará.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání