Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie v Německu objevila lebku neznámé ženy: Patrně pocházela z Čech

Autor: dce - 
5. září 2018
13:12

Záhadný nález lidské lebky se podařil loni policistům v Německu. Díky rekonstrukci získali podobu ženy, které lebka patřila, i další informace o jejím životě. Policisté se domnívají, že žila na Šumavě a o pomoc s identifikací žádají i Čechy.

Lebku našli policisté v lesíku u Řezna v Bavorsku už loni v únoru. V okolí ale nenašli žádné další kosti ani stopy, které by vedly k identifikaci zesnulé osoby. Požádali tedy o pomoc odborníky z Ústavu soudní medicíny Mnichov a také ze Svobodné univerzity Amsterdam, aby jim pomohli zrekonstruovat vzhled mrtvého.

Ukázalo se, že šlo o ženu narozenou mezi lety 1942 a 1944. "Pravděpodobně zemřela v letech 1963 – 1968. Dětství strávila na Šumavě. Poslední léta žila pravděpodobně v Regensburgu," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Spolu s informacemi jim vědci poskytli i přibližnou podobiznu zesnulé ženy. "Fotografie jsou úmyslně vypracovány bez vlasů, neboť k nim ani k postavě nejsou žádná relevantní vodítka. Umístění očí, nosu a úst je velmi věrohodné. Nos měla žena hodně výrazný," vysvětluje Matzner.

"Kriminalisty zajímá jakákoliv informace k možné totožnosti ženy. Vzpomíná si někdo na pohřešovanou ženu z uvedeného období? Jakékoliv informace je možné sdělit policistům na lince 158 a nebo přímo německým kriminalistům telefonicky na čísle: 0049 941 506 2888."

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání