Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pavel (†15) si uřízl hlavu motorovou pilou kvůli počítačové hře

Autor: toš - 
8. září 2018
20:21

V ruském Mogočinu došlo k velké tragédii, při níž vyhasl mladý život. Teprve patnáctiletý chlapec spáchal sebevraždu poté, co se mu nedařilo ve videohře. Frustrovaný Pavel Matveev si sám uřízl hlavu motorovou pilou.

Když jeho matka kupovala počítač, netušila, jaké utrpení jí přinese. Chlapec u něj seděl celé dny. Nevěděla, jakou hru hraje, ale bylo více než jasné, že je na ní závislý. V den tragédie si Pavel zapnul hru jako obvykle. Stále dokola se mu nepodařilo zvítězit. Neunesl svou prohru a vzal si život.

Motorovou pilou si brutálně uřízl hlavu. Pro svůj sebevražedný čin si vybral dvorek domu, ve kterém žil s matkou. Místní úřad neuvedl žádné další podrobnosti. Potvrdil, že bylo zahájeno vyšetřování případu. Neznámý pachatel je podezřelý z podněcování sebevraždy. V Rusku je spousta případů, kdy tzv. sebevražedné skupiny podněcují děti, aby si v hrách vzaly svůj vlastní život. Není ovšem zřejmé, že se to týká i tohoto případu.

Internetem koluje hra nazývána Modrá velryba, v níž musí hráč splnit 50 úkolů, které zahrnují vyčerpanost a sebepoškozování, což vede k sebevraždě. Od roku 2015 do roku 2016 bylo evidováno v Rusku na 130 sebevražd dětí. Téměř všichni byly součástí těchto skupin na internetu. Ruské kriminální oddělení odhalilo celkem 1339 online sebevražedných skupin s více než 12000 uživateli za rok 2017. Zadrželi zatím 19 vůdců těchto skupin, kteří si říkají kurátoři.

dzentlman ( 8. září 2018 23:05 )

Nechceš ho napodobit. Jenže ty máš tu palici stejně k ho..vnu.

villon ( 8. září 2018 22:32 )

 Klobouk dolů! Málokdo z nás má ty koule jít takhle do sebe!

mirkli ( 8. září 2018 21:58 )

Redaktore, dělal jste někdy s motorovou pilou? Tosnad není ani možný.

Actimel ( 8. září 2018 21:51 )

Bleskáči, co takhle trošku přemýšlet než sem dáte fotky nezletilého dítěte na místo patnáctiletého výrostka! Děláte si srandu? Pak se tady TepláBuchta z toho nemůže probrat!

Actimel ( 8. září 2018 21:49 )

Ty jsi dement....to jen snad ilustrační obrázek! Nebo bys raději rovnou ten bez hlavy??? Bože, kdo tebe pustil ven z psychiatrie a umožnil ti číst a trapně komentovat!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání