Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hasiči shořela střecha nad hlavou: Plameny připravily šestičlennou rodinu o domov

Autor: sč - 
5. září 2018
09:43

Mnohokrát nezištně pomáhal zachraňovat majetek ostatním. Nyní to dobrovolný hasič Jiří Rygál (41) z Karlovic na Zlínsku potřeboval sám. Jen co zrenovoval byt v podkroví, oheň zničil celou střechu domu i vybavení.

Jeho a dvě děti (9, 15) zalarmovali hodinu před půlnocí rodiče, kteří žijí ještě s dcerou (jeho sestrou) v přízemí. „Slyšeli jsme takové zvláštní praskání. Mysleli jsme, že padají velké kapky deště. Jenže manžel uviděl měsíc. Když jsme se pak podívali ven, zjistili jsme, že z druhé strany hoří dům,“ pověděli Jiří (71) a Jana (68) Rygálovi.

Rodina léta postupně domek spravovala a rozšiřovala. „Teď byl skoro nový. Střecha je osm let,“ pověděl pan domácí zdrceně. Ještě smutnější byl syn Jiří (41), který nedávno zmodernizoval celé podkroví a byla u něj na prázdninách dcera a syn.

Celá střecha musí pryč

„Podkroví jsem vylepšil. Teprve před třemi měsíci jsem zařídil nový obývák a ložnici. Koupil novou sedačku. Rozlehlá střecha je celá prohořelá. Půjde pryč. Je to šílené,“ řekl Jiří, který je instalatér. „Mám samozřejmě zakázky a lidé volali, kde jsem. Nemohli pochopit, když jsem jim řekl, že nemohu přijít, protože jsem vyhořel a uklízím,“ svěřil se. Rodina má škodu za 2,5 milionu. „Dali jsme do toho všechny peníze. Spodek je promáčený, ale spát se tam naštěstí dá,“ řekl senior.

Pomáhají dobří sousedé

„Noc byla krušná, smutná. Teď si říkáme, že nás nesmí přejít humor. Holt patří to k životu,“ řekl soused Petr Řezníček (58), který od noci i s hasiči a dalšími pomáhal a přistavil traktor s vlekem na odvoz nepořádku. Rodina uvítá jakoukoliv pomoc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání