Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Před dvěma týdny ji zachránili před krutou smrtí: Fenečka Eli už se má k světu

Autor: dce - 
4. září 2018
18:34

Drátem svázanou ji našli pod mostem poblíž Košic. Byla odsouzena k jisté smrti, před kterou ji zachránili pracovníci místního útulku doslova na poslední chvíli. Její pohled hovořil o hrůzách, které si prožila. Nyní – dva týdny po záchraně – už se má čile k světu.

Případ fenky Elizabeth bedlivě sleduje snad celé Slovensko a určitě i mnoho milovníků zvířat z Česka. Před 14 dny ji náhodný kolemjdoucí spatřil pod mostem v Sokoľanech u Košic. Její zachránci už se obávali, že jdou pozdě, fenka se naštěstí ještě hýbala.

Ale jen stěží – nohy i tlamu měla svázané drátem. Pod mostem trpěla čtyři dny, než ji před smrtí vysvobodili lidé z košického útulku. Mladá fena vypadala jako psí babička – kromě mnoha zhojených ran po celém těle a těch nových na nohách a čumáku na ní navíc bylo znát, že za sebou měla i několik vrhů štěňat.

Veřejnost volala po přísném trestu pro pachatele – policii se ho díky svědkům podařilo vypátrat v romské osadě. Mladý muž ale tvrdí, že ačkoliv je fena jeho, on jí nic neprovedl, protože mu před časem utekla. Celou věc policie dál vyšetřuje.

Eli už se má čile k světu, veterináři jí dál rány od drátu ošetřují laserem, což si fenečka vesele užívá. Dokonce se už i naučila hrát si s hračkami, což doposud nedokázala, patrně protože do té doby hračky nikdy neměla.

cernochbubu ( 4. září 2018 18:54 )

To samé páníčkovy , aj eště hůř jak si někdo může léčit komplexy na zvířeti ,DEBILLL.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání