Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Elitní chirurg zmrzačil pacientku: Místo nádoru ji vyjmul slznou žlátu

Autor: ital - 
4. září 2018
05:55

Matka dvou dětí, Jules Rose, se bojí budoucích následků zpackané operace. Tvrdí, že jí chirurg místo nádoru v mozku vyjmul slznou žlázu. Zpackanou operaci se potom snažil ututlat.

V roce 2013 zjistili maratonské běžkyni nádor na mozku. Operaci pro jeho odstranění podstoupila u skotského chirurga Muftaha Salema Eljamela ve městě Dundee. Bylo mu dovoleno operaci provést, přestože si o něj kolegové již delší dobu dělali starosti.

Chirurg však jako nádor identifikoval slznou žlázu, kterou ženě vyňal. „Snažil se svou chybu ututlat tím, že mě zavolal k další operaci a řekl, že část nádoru stále ještě v mozku zůstala a musí být odstraněna,“ sdělila Jules.

Podle vyjádření národní zdravotnické služby (NHS) skotského regionu Tayside začali mít v roce 2013 ohledně Muftaha jisté podezření, proto se rozhodli jednat a umístili jej pod přísný dozor. Přesto mohl stále pracovat, přičemž během operace matky dvou dětí došlo k pochybení.

Jules zprvu věřila, že byla svěřena do rukou nejlepšího chirurga ve Skotsku. Teprve potom, co si přečetla svůj spis, zjistila, co se vlastně stalo.

Běžkyně, která pracuje s lidmi se speciálními potřebami, se nyní bojí, že jí v budoucnu čekají další problémy s očima. Již teď jsou vysušené, kvůli čemuž není schopná nosit kontaktní čočky.

„Ten muž měl během mé operace pracovat pod dozorem. Ale já jsem si nevšimla žádného dalšího chirurga, který by na něho dohlížel,“ říká zdrcená matka a dodává: „Myslím, že jsem jednou z těch šťastných. Všechno mohlo dopadnout mnohem hůř. Jsem vzteky bez sebe.“

Podle jejích slov je nepřijatelné a otřesné, aby někomu, kdo už jednou udělal chybu, bylo dovoleno nadále operovat. Jules se dožaduje, aby Eljamel za svůj čin čelil trestnímu stíhání.

Muthaf Salem Ejlamel přišel o své místo v roce 2014, kdy operoval pacienta, jenž měl potíže s páteřní plotýnkou. Chirurg si ji však popletl se zdravou.

sores ( 4. září 2018 13:24 )

Pravda je, že z 50% Dr.pomůže a z 50% zahrabe. Výhra životní je, když ho člověk nepotřebuje!!!Mám z nich hrůzu.

skaara ( 4. září 2018 11:12 )

K lékaři takového jména bych nikdy nevkročila

karelka ( 4. září 2018 09:02 )

JJJ takových Eljamelů se sem žene mnoho, tady budou operovat za pár let jen tito.....

alzbeta59 ( 4. září 2018 07:39 )

a jeste neco - jednou dela oci, podruhe plotynky - co to je - Muftaha mravenec - operace vsecho druhu - zkurvene ale porad operace?? Ma on vubec diplom??

alzbeta59 ( 4. září 2018 07:31 )

no to si doopravdy vybrala praveho "skotského" chirurga Muftaha Salema Eljamela si delate srandu???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání