Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Osmdesátikilový pes roztrhal na výstavě jorkšíra šampióna: Ninouška stáhl z kůže, pláče chovatelka a žádá čtvrt milionu

3. září 2018
16:47

Hororový zážitek z hlavy chovatelka Božena Fabiánová jen tak nevymaže. Zprvu úspěšná výstava psů, kde její jorkšír El Nino získal první cenu, skončila krvavou tragédií. Psíka jí z rukou vytrhl osmdesátikilový moskevský strážní pes a roztrhal ho. Jeho majitel hned po útoku utekl.

Ve slovenském Lučenci se v květnu konala psí výstava. Chovatelka psů, Božena Fabiánová Alakšová, se svým jorkšírem El Nino získala ocenění za vítězství. Při odchodu z výstavy se na ni vrhl obrovský moskevský strážní pes, jehož majitel nebyl schopný jej udržet, a vytrhl jí malého pejska z rukou.

„Na pomoc mi sice přiběhla jedna paní, ale to už stihl Ninouškovi roztrhnout celou hlavičku a polovinu těla. Čelist měl stáhnutou z kůže,“ komentovala paní Božena hrůzostrašný zážitek. Přestože ihned přispěchala pomoci přítomná veterinářka s malého El Nina odvezli na veterinární kliniku, zachránit se jej už nepodařilo.

Cílem útoku měla být majitelka

Božena je přesvědčená, že cílem útoku obrovského psa měla být ona sama. „Doposud jsem si myslela, že to byla nešťastná náhoda. S odstupem času jsem ale stále více přesvědčená, že jsem obětí měla být já! Pes Armin ležel na zemi a nejsem si jistá, zda Ninuška viděl. Prostě zaútočil a on mu stál v cestě. Nechci ale celou situaci vyhrocovat,“ sdělila majitelka napadeného psíka. Také tvrdí, že jeho páníček byl naprosto neschopný jej zvládnout.

„Tento pes byl na podzim vyloučený z klubu, protože napadl svého majitele. Jeho pokus o vyproštění jorkšíra z čelistí svého psa byl naprosto scestný až tragikomický,“ komentuje případ na Facebooku dlouholetý chovatel moskevského strážního psa Stanislav Grivalský.

Na odškodném se nedohodli

Majitel moskevského psa přislíbil, že Boženě uhradí způsobenou škodu. Jenže do dnešního dne tak neučinil. „Přestal se mnou komunikovat, když jsem mu zaslala výši odškodného, jíž jsem po přepočítání všech výloh vyčíslila na 8776 Euro (226 tisíc korun). Ozval se mi jeho právník, že s takovouto částkou nesouhlasí a navrhují podstatně nižší sumu. Proto jsem podala na policii trestní oznámení za způsobenou škodu,“ říká chovatelka.

Suma je příliš vysoká

Právní zástupce majitele útočícího psa zaslal Boženě email, v němž mimo jiné napsal: „Vzhledem k výše uvedené skutečnosti jsme připravení vám uhradit náhradu škody ve výši 1500 Euro (37 tisíc korun). Majitele celá událost mrzí a rádi bychom se na odškodném dohodli. Nemůžeme však akceptovat částku, kterou požadujete. Suma v takové výši se častokrát nepřiznává ani v případě ztráty lidského života či vážného poškození lidského zdraví.“

Po tomto vyjádření je jasné, že případ skončí u soudu.

PIXINA ( 14. března 2019 01:14 )

Mel vykuchat i tu prebarvenou starou jitrnici. Vzdyt ten malej mop by takovou cenu nikdy nemel!

crush ( 4. září 2018 11:08 )

Baba si tuším cení chlupáče na vic, než vlastní děti...

havran2 ( 4. září 2018 08:40 )

Samozřejmě,pokud se tady jedná o cikánech,opět žádná DISKUSE ! ! ! (N

sazava ( 4. září 2018 08:05 )

phybovenadany ma charakteer cokla

Pohybovenadany ( 4. září 2018 04:22 )

 Ja si raději přečtu o čoklovi jak o Zemanovi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání