Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Desítky lidí se otrávily kebabem v Hradci Králové. Jídlo bylo kontaminováno až na prodejně

Autor: ital - 
2. září 2018
16:01

Začátkem června v Hradci Králové skončilo v nemocnici několik desítek lidí. Vinu na tom nesl kebab, jejž dotyční lidé snědli. Hygienici bistro prodávající kebab neprodleně zavřeli. Podle výsledků testů z Krajské hygienické stanice došlo ke kontaminaci masa až v bistru. Policie případ nadále vyšetřuje.

Mluvčí královéhradecké policie, Iva Kormošová, sdělila pro Lidovky.cz: „Obdrželi jsme výsledky z Krajské hygienické stanice, které prokázaly, že maso bylo kontaminováno v provozovně.“

Dále dodala, že zatím není jasné, kdo nese zodpovědnost na přiotrávení téměř osmi desítek lidí, kteří skončili v nemocnici. „Míra zavinění konkrétních jedinců je předmětem vyšetřování,“ říká Kormošová. Policie případ vyšetřuje jako podezření z ohrožování zdraví z nedbalosti.

Provozovatel bistra Maxim v Hradci Králové se rozhodl provozovnu sám uzavřít poté, kdy se několik desítek lidí přiotrávilo jeho kebabem. Stalo se tak na začátku června a během dvou dnů se počet přiotrávených značně rozrostl.

Mluvčí Krajské hygienické stanice, Veronika Krejčí, uvedla: „Uzavření provozovny jsme potvrdili i naším rozhodnutím. Otevření bistra bude podléhat souhlasu Krajské hygienické stanice.“

Zdeněk Ondráček, poslanec komunistické strany, uvedl na svém Facebooku, že v kebabu byl jed. Následně předložil otázku, kdo jej tam dal a proč.

Vycházel tak z informace náměstka Fakultní nemocnice v Hradci Králové, Zdeňka Tušla, který sdělil, že v masu byl zřejmě toxin. Ve svém vyjádření pro iDnes.cz však Tušl svůj výrok více objasnil: „Toxin je skutečně jed. Produkují jej však bakterie,“ tím vysvětlil, že maso v bistru nebylo otráveno úmyslně.

holahej ( 3. září 2018 06:07 )

Kdyby takové vyšetření udělali u Kramných, taky by na bakteriální jed přišli. Místo toho však nafalšovali proud.

egyptanka ( 2. září 2018 18:33 )

Nechápu,jak ten hnůj může někdo dobrovolně jíst. Nejen že si ty prasata nemyjí ani ruce,ale podporují halal porážky a celkově islám. Bych blila.

vfberan ( 2. září 2018 17:48 )

mizí příspěvky ????

vfberan ( 2. září 2018 17:45 )

pryč s takovými jídly, sem to nepatří

alfasamec ( 2. září 2018 17:12 )

Jsou jídla, která bych už z principu nekoupil a nepozřel. Sponzorům výrobců kebabu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání